Un polițist dezvăluie că unii jandarmi au fost trimiși în misiune, deși au anunțat că au simptome evidente de coronavirus

Un polițist dezvăluie că unii jandarmi au fost trimiși în misiune, deși au anunțat că au simptome evidente de coronavirus

Sindicatul Europol a publicat mesajul unui polițist din Piatra Neamț, care dezvăluie că mai mulți jandarmi cu simptome de coronavirus au fost trimiși în misiune.

Asta deși jandarmii respectivi au anunțat că au simptome. Ulterior, aceștia au fost testați, iar rezultatele au fost pozitive.

Totuși, ei au fost trimiși în misiune alături de alți colegi.

”Nu vreau să vă plictisesc, dar v-aș povesti pe scurt serviciul meu de ieri dimineață (06.00-14.00). Intrăm în serviciu 3 polițiști cu 3 jandarmi și se fac 3 patrule mixte… După ce plecăm de la bază, luăm o cafea, eu fumez o țigară, colegul vorbește cu prietena lui, tot jandarm, care era în patrulă cu Romeo. După discuții, cei doi ne anunță că nu au gust și nici miros (semne de Covid-19). Ne dezinfectăm, punem măștile și ne retragem la bază cu autospecialele. Le recomandăm să anunțe la ei la IJJ situația. Li se spune că vor primi răspuns în 10 minute. La Poliția Mun. Piatra Neamt ajunși, anunțăm ofițerul de serviciu să expună conducerii problema ivită.

 Cei 2 jandarmi au fost trimiși de către șefii lor la cabinetul medical al unității, de unde au fost redirecționați la SJU Neamț pentru investigații. Eu cu Romeo am fost redistribuiți să facem patrulă împreună până la sfârșitul programului. Colega noastră Carmen, care a fost repartizată cu al treilea jandarm, a trebuit să facă serviciul în continuare cu el, deși cei 3 jandarmi au venit la sediul unității de poliție cu aceeași mașină”, se arată în mesajul publicat pe pagina de Facebook Europol.

Au testat pozitiv

Agentul a precizat că nimeni nu a făcut nimic și, în plus, Romeo și Carmen au fost la serviciu și miercuri. Ulterior, cei doi au fost confirmați cu COVID-19.

”Țin pe această cale să le mulțumesc tuturor ofițerilor din conducere pentru colaborare, pentru compasiune, pentru modul de gestionare a situației, pentru orice credeți voi că mai merită… (ca să fie înțeles…nu au făcut nimic…nu ne-a chemat nimeni măcar să întrebe care-i treaba…eu m-am izolat la o rulotă de ieri, dar Romeo și Carmen au fost la serviciu azi, schimbul 1).

 Ca să nu o mai lungesc…vă mai spun că azi rezultatul testului făcut celor 2 jandarmi a fost POZITIV”, se mai arată în postare.

Polițistul a subliniat ironic că ”așa se gestionează la IPJ Neamț o situație critică ce implică o posibilă infectare Covid-19 a polițiștilor care s-au aflat în patrulă cu doi jandarmi testați pozitiv! Cu batista pe țambal!”.

”Șefii n-au nicio reacție, ceva normal, DSP sforăie în pantaloni!
Rândurile de mai sus sunt ale colegului nostru Avasiloae Tiberiu, agent de siguranță la Poliția Mun. Piatra Neamț! Trageți singuri concluziile!”, comentează și Europol.

 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Mi-a ajuns, nu se va mai repeta aventura” / Cea mai săracă țară din UE, prezentată lumii întregi de un celebru vlogger

2 Foarte interesante amănunte...

3 Cine este bătrâna putred de bogată din rețeaua grupării Coldea-Dumbravă. A semnat un contract de consultanță cu avocatul Trăilă

4 VIDEO Cum arată acum prima și singura autostradă construită de chinezi în România

5 Un jurnalist spaniol le sugerează românilor și slovacilor „blatul perfect”