Un polițist din Vrancea critică sporurile Covid pentru profesori și polițiști: ”Stimați bugetari, cu ce suntem noi mai expuși îmbolnăvirii decât lucrătorii din mediul privat?”

Un polițist din Vrancea critică sporurile Covid pentru profesori și polițiști: ”Stimați bugetari, cu ce suntem noi mai expuși îmbolnăvirii decât lucrătorii din mediul privat?”

Un poliţist la Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Vrancea a criticat într-o postare pe Facebook inițiativele legislative din campania electorală pentru acordarea de sporuri pentru risc de infectare cu Covid – 19 unor categorii de bugetari, scrie G4Media .

”Tind să cred că nu mai există nicio urmă de decență în țara asta”, a scris polițistul Bogdan Tăicuțu, explicând că riscurile la care se expun categorii profesionale precum profesorii sau polițiștii sunt la fel de mari precum cele suportate de vânzători, șoferii de taxi ori muncitorii din mediul privat.

Polițistul vrâncean se referă atât la proiectul de lege inițiat de PSD pentru acordarea unor sporuri către cadrele didactice, cât și la cererile venite din partea unor sindicate ale polițiștilor și polițiștilor locali.

Postarea integrală a lui Bogdan Tăicuțu:

Tind să cred că nu mai există nicio urmă de decență în țara asta.
Asist de ceva vreme la o campanie agresivă de solicitare a acelei indemnizații de 2500 sau 2000 de lei pe lună pentru bugetarii care ar lucra în condiții de risc de îmbolnăvire cu acest blestemat de virus. A început personalul medical, despre care hmm…aș putea afirma că ar fi singurii îndreptățiți să primească acest stimulent, deși și în cazul lor aș avea ceva de comentat, în sensul că există anumite secții din spitale care lucrează de 52637294 de ani cu bolnavi contagioși, dar care nu au primit niciodată până acum stimulente. Apoi am văzut că s-au răsculat cadrele didactice. Pe urmă poliția locală și, mai nou, am văzut că și unele sindicate din Poliția Națională cer acest stimulent.
Păi bine, stimați bugetari și stimații mei colegi, cu ce suntem noi mai expuși îmbolnăvirii decât lucrătorii din mediul privat? Cu ce suntem noi mai expuși decât șoferii de autobuze? Sau decât ospătarii? Sau decât casierii din magazine? Sau decât șoferii de taxi? Sau decât bătrânii care își vând zarzavatul în piața? Sau decât muncitorii dintr-o fabrică de confecții? Și etc, etc, etc ? Vă spun eu: cu absolut nimic !
Sunt genul de om care își urlă din toți bojocii și dă cu pumnul în masă pentru obținerea sau recâștigarea unor drepturi REALE! Însă această bazaconie intitulată “stimulent financiar pentru riscul de îmbolnăvire“ nu face decât să pună presiune maximă pe un sistem economic deja șubred și să adâncească și mai mult prăpastia dintre bugetari și mediul privat, atât din punct de vedere financiar cât și din punct de vedere omenesc. Noi, bugetarii, nu trebuie să uităm că , deși și noi contribuim prin plata taxelor la bugetul statului, veniturile noastre sunt asigurate de mediul privat. Cum ar veni, privații ar trebui să ne plătească aceste stimulente nouă, însă ei lucrând în același condiții de risc ca și noi, să muncească fără a fi plătiți la fel. Astea în condițiile în care toată lumea ar trebui să observe eforturile pe care le fac cei din mediul privat în vremurile astea pentru a-și ține afacerile pe linia de plutire.
Eu nu pot decât să vă sugerez să avem cu toții puțină decență în vremurile astea, să ne vedem fiecare de serviciul lui iar clasei politice i-aș sugera puțin mai mult discernământ în luarea unor deciziilor care afectează pe toată lumea. Părerea mea… (bine, nu mi-a cerut nimeni părerea, da’ e duminică și m-am trezit devreme)”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...