Un prânz oferit în onoarea preşedintelui Iranului, anulat pe motiv că oficialii francezii nu au vrut să scoată alcoolul din meniu

Un prânz oficial la care urmau să participe preşedintele Iranului, Hassan Rohani, şi şeful statului francez, Francois Hollande, la Paris, a fost anulat în ultimul moment întrucât oficialii francezi au refuzat să scoată vinul din meniu, informează Daily Mail.

Dineul între Hollande şi Hassan Rouhani, ANULAT pe motiv că urma să se servească alcool (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Preşedintele Iranului a efectuat un tur al Europei cu scopul de a atrage cât mai mulţi oameni de afaceri pentru a investi în ţara sa, ieşită de curând de sub interdicţiile ONU.

Hassan Rohani trebuia să servească prânzul alături de Francois Hollande, iar francezii au insistat ca la masă să fie servită mâncare locală, alături de vin, însă iranienii au dorit un meniu în conformitate cu religia musulmană. În lipsa unui acord, oficialii de la Paris au încercat varianta unui mic dejun între cei doi preşedinţi, însă se pare că liderul iranian a considerat prima masă a zilei "prea ieftină", notează Daily Mail.

"Cei doi lideri tocmai au ratat o mare oportunitate pentru a se întâlni într-un mediu relaxat", a declarat o sursă diplomatică pentru postul de radio RTL.

Spre deosebire de oficialii francezi, cei de la Vatican au avut grijă să scoată băuturile alcoolice din meniu atunci când Hassan Rohani s-a întâlnit cu Papa Francisc şi cu oficialii italieni, prilej cu care şeful statului iranian a semnat acorduri comerciale cu Italia în valoare de peste 15 milioane de euro.

După ce a avut mai multe întâlniri cu diverşi reprezentanţi ai unor companii importante din Franţa, Rohani, care este primul preşedinte al Iranului aflat într-o vizită în Franţa din 1999, urmează să susţină un discurs, joi, în cadrul forumului franco-iranian, unde mai mulţi miniştri iranieni îşi vor expune planurile de viitor în ceea ce priveşte viitoarele acorduri economice.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acest mesaj va produce un cutremur în România

2 Cum se spală banii negri în Famiglie / Ilie Sârbu și-a luat apartament de două milioane de lei. Fiica Daciana i-…

3 „Nu vă cunoaşteţi locul în ierarhie. Am eu grijă să vorbesc cu Coarnă să aibă grijă de voi!” / Cum i-au amenința…

4 Documente / „Pute rău! Miros de cătușe cu o duhoare puternică de corupție la achiziția celor 115 milioane de măș…

5 VIDEO Priviți, despre Armata Panterelor Negre care patrulează pe străzile orașelor din America nu vorbește nim…