Un prânz oferit în onoarea preşedintelui Iranului, anulat pe motiv că oficialii francezii nu au vrut să scoată alcoolul din meniu

Un prânz oferit în onoarea preşedintelui Iranului, anulat pe motiv că oficialii francezii nu au vrut să scoată alcoolul din meniu

Un prânz oficial la care urmau să participe preşedintele Iranului, Hassan Rohani, şi şeful statului francez, Francois Hollande, la Paris, a fost anulat în ultimul moment întrucât oficialii francezi au refuzat să scoată vinul din meniu, informează Daily Mail.

Dineul între Hollande şi Hassan Rouhani, ANULAT pe motiv că urma să se servească alcool (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Preşedintele Iranului a efectuat un tur al Europei cu scopul de a atrage cât mai mulţi oameni de afaceri pentru a investi în ţara sa, ieşită de curând de sub interdicţiile ONU.

Hassan Rohani trebuia să servească prânzul alături de Francois Hollande, iar francezii au insistat ca la masă să fie servită mâncare locală, alături de vin, însă iranienii au dorit un meniu în conformitate cu religia musulmană. În lipsa unui acord, oficialii de la Paris au încercat varianta unui mic dejun între cei doi preşedinţi, însă se pare că liderul iranian a considerat prima masă a zilei "prea ieftină", notează Daily Mail.

"Cei doi lideri tocmai au ratat o mare oportunitate pentru a se întâlni într-un mediu relaxat", a declarat o sursă diplomatică pentru postul de radio RTL.

Spre deosebire de oficialii francezi, cei de la Vatican au avut grijă să scoată băuturile alcoolice din meniu atunci când Hassan Rohani s-a întâlnit cu Papa Francisc şi cu oficialii italieni, prilej cu care şeful statului iranian a semnat acorduri comerciale cu Italia în valoare de peste 15 milioane de euro.

După ce a avut mai multe întâlniri cu diverşi reprezentanţi ai unor companii importante din Franţa, Rohani, care este primul preşedinte al Iranului aflat într-o vizită în Franţa din 1999, urmează să susţină un discurs, joi, în cadrul forumului franco-iranian, unde mai mulţi miniştri iranieni îşi vor expune planurile de viitor în ceea ce priveşte viitoarele acorduri economice.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Oana Mizil, în spital după ce a fost bătută de Marian Vanghelie!

2 „Piggy își bate la propriu joc de voi gâștele” / Oana Zăvoranu șterge pe jos cu Oana Roman

3 VIDEO Fugarul Rizea / Iată cine va fi candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2024

4 De citit / Cât ne costă prostia și ticăloșia politicienilor care ne conduc

5 JO 2020, canotaj / Fetele de aur ale României, o nouă cursă entuziasmantă!