Un predicator le-a cerut adepților să se înfometeze pentru a se întâlni cu Iisus. Zeci de cadavre au fost găsite

Un predicator le-a cerut adepților să se înfometeze pentru a se întâlni cu Iisus. Zeci de cadavre au fost găsite

Poliția kenyană a exhumat 21 de cadavre în apropiere de orașul de coastă Malindi, în timp ce investighează un predicator despre care se spune că le-a spus adepților să moară de foame.

Mai multe cadavre au fost exhumate FOTO Profimedia

Printre cei exhumați se numără și copii morți, iar poliția a declarat că se așteaptă să găsească și mai multe cadavre, potrivit bbc.com.

Mormintele se află în pădurea Shakahola, unde 15 membri ai Bisericii Internaționale Good News au fost salvați săptămâna trecută.

Predicatorul Paul Mackenzie Nthenge se află în arest, în așteptarea înfățișării în instanță.

Radiodifuziunea de stat KBC l-a descris ca fiind un "lider de cult" și a raportat că până în prezent au fost identificate 58 de morminte.

Se crede că unul dintre aceste morminte ar conține cadavrele a cinci membri ale aceleiași familii - trei copii și părinții lor.

Mackenzie a negat orice faptă, dar i s-a refuzat eliberarea pe cauțiune. El insistă că și-a închis biserica în 2019 și că le-ar fi spus adepților să se înfometeze pentru a se "întâlni cu Iisus".

Predicatorul se află în arest FOTO: Facebook/Informative Clud

Predicatorul se află în arest FOTO: Facebook/Informative Clud

Cotidianul kenyan The Standard a declarat că medicii patologi vor lua probe de ADN și vor efectua teste pentru a determina dacă victimele au murit de foame.

Poliția l-a arestat pe Mackenzie pe 15 aprilie, după ce a descoperit cadavrele a patru persoane suspectate că au murit de foame.

Victor Kaudo, de la Centrul de Justiție Socială din Malindi, a declarat pentru Citizen TV: "când suntem în această pădure și ajungem într-o zonă în care vedem o cruce mare și înaltă, știm că asta înseamnă că acolo sunt îngropate mai mult de cinci persoane".

Predicatorul ar fi numit trei sate Nazaret, Betleem și Iudeea și ar fi botezat adepții în iazuri înainte de a le spune să postească, relatează The Standard.

Kenya este o țară religioasă și au existat cazuri anterioare de oameni atrași în biserici sau culte periculoase și nereglementate.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…