Un presupus viol în grup șochează Italia și dă apă la moară extremei drepte în ascensiune

Un presupus viol în grup șochează Italia și dă apă la moară extremei drepte în ascensiune

Italia a fost zguduită de presupusul viol în grup al unei fete de 13 ani în fața iubitului ei într-un parc public din orașul sicilian Catania, cel mai recent dintr-o serie de atacuri sexuale șocante în această țară.

Poliția italiană FOTO: arhivă

Cazul amintește de două presupuse violuri în grup din vara anului trecut. Un grup de șapte bărbați și adolescenți cu vârste cuprinse între 15 și 18 ani sunt în prezent judecați pentru presupusul viol al unei fete de 19 ani în Palermo, în luna august.

Săptămâni mai târziu, nouă tineri au fost arestați și acuzați că ar fi violat două verișoare de 10 și 12 ani în apropiere de Napoli și că au transmis atacul în direct pe rețelele de socializare. Și aceștia vor fi judecați, scrie edition.cnn.com.

Presupusul viol în grup de luna trecută din Catania a devenit nu numai un simbol al violenței împotriva femeilor din țară, ci și o cauză celebră pentru guvernul italian de extremă dreapta. Cei șapte presupuși făptași erau toți migranți egipteni, trei dintre ei având vârsta sub 18 ani, a confirmat poliția din Catania pentru CNN.

Avocații a trei dintre ei au declarat că clienții lor au negat implicarea în agresiunea propriu-zisă, în timp ce ceilalți nu au vrut să comenteze deoarece clienții lor sunt minori.

Cazul a fost repede preluat ca dovadă că ar trebui să se blocheze intrarea migranților în țară.

Prim-ministrul Italiei, Giorgia Meloni, a venit la putere în septembrie 2022 pe o platformă anti-imigrație, dar eforturile sale de a reduce migrația neregulamentară în țară nu au avut succes până acum.

Bărbații acuzați în cel mai recent caz sicilian au intrat în Italia cu o ambarcațiune în 2021 și 2022 ca minori neînsoțiți, potrivit poliției din Catania. Vicepremierul italian Matteo Salvini, una dintre cele mai vizibile figuri de extremă-dreapta din țară, a declarat la X că nu ar fi trebuit să li se permită să rămână.

Între timp, în timpul unei vizite în Catania, Meloni și-a exprimat solidaritatea cu presupusa victimă a violului și cu familia acesteia.

"Statul va fi acolo, iar statul va garanta că se va face dreptate", a spus ea.

Modul în care sunt tratate cazurile dintre cele cu suspecți italieni și cele cu suspecți egipteni atrage deja atenția.

Bărbații acuzați de violarea femeii de 19 ani din Palermo au primit procese accelerate, au declarat avocații lor pentru CNN, ceea ce înseamnă că vor fi ținute cu ușile închise și sigilate.

Suspecții egipteni au fost desemnați avocați care nu au pledat încă , dar procurorul de caz a depus deja acuzații suplimentare legate de imigrația ilegală, a declarat pentru CNN Alessandro Fidone, avocatul desemnat de instanță care îi reprezintă pe doi dintre suspecți.

Cei care au depășit acum vârsta de 18 ani și, prin urmare, nu sunt catalogați drept minori neînsoțiți, nu mai au dreptul de a rămâne în țară, deoarece egiptenii nu se califică pentru azil în Italia.

Ministerul italian de Interne a cerut o revizuire amănunțită a tuturor centrelor care găzduiesc minori neînsoțiți pentru a vedea dacă există cazuri similare.

Migrația a fost acuzată

Italia se luptă de mult timp cu problema violenței de gen.

În noiembrie, ambele camere ale parlamentului au adoptat în unanimitate o nouă măsură care întărește pedepsele împotriva autorilor violenței de gen și sporește măsurile de protecție pentru femeile care se tem pentru viața lor.

Legislația a fost inspirată de cazul Giuliei Cecchettin, o femeie de 22 de ani ucisă de un fost iubit. Ea a fost una dintre cele 118 femei ucise anul trecut în Italia. În 2022, femeile au fost victimele a 91% dintre omuciderile comise de membri ai familiei, parteneri sau foști parteneri, potrivit European Data Journalism Network.

"Violența împotriva femeilor este un fenomen mai mult sau mai puțin prezent în toate țările, cauzat de cauze structurale precum disparitatea dintre bărbați și femei, stereotipurile și prejudecățile", a declarat în iunie anul trecut Elena Biaggioni, vicepreședinte al D.i.Re, o asociație națională care coordonează centrele anti-violență și adăposturile pentru femei.

Luând cuvântul la un protest după ce o femeie însărcinată ar fi fost înjunghiată mortal de partenerul ei, ea a adăugat: "Dar, desigur, în țările în care există o cultură macho și sexismul este mai puternic, cum ar fi Italia, această violență este justificată într-un mod diferit."

Cu toate acestea, în cel mai recent caz, oficialii și-au concentrat atenția asupra trecutului presupușilor agresori.

Judecătorul care a investigat cel mai recent caz, Carlo Umberto Cannella, a declarat că suspecții aveau șanse să recidiveze, deoarece nu erau "obișnuiți cu civilizația".

El a decis că toți aceștia ar trebui să rămână în închisoare î n timp ce ancheta este în curs de desfășurare.

"Pare clar că există un pericol de repetare a crimei și în lumina faptului că oroarea s-a încheiat doar datorită încercării fetei de a se elibera", a declarat Cannella miercuri, când a decis că suspecții nu ar trebui să fie eliberați pe cauțiune, potrivit unui purtător de cuvânt al instanței.

Într-un articol de opinie dur publicat în ziarul de dreapta Il Giornale, fondat de familia fostului premier Silvio Berlusconi, editorii au acuzat, de asemenea, migrația pentru presupusul viol din Sicilia.

"De ce acești indivizi, fără nicio cerință de a accesa protecție internațională, se află încă în Italia și nu au fost supuși expulzării?", au scris editorii.

"Pentru că la sosirea în țara noastră s-au declarat minori, iar legea împiedică respingerea imigranților în situație neregulamentară care nu au împlinit încă vârsta majoratului. Acum vor fi judecați pentru viol, dar, între timp, acea fetiță va purta pentru totdeauna cu ea durerea și trauma violului, suferite la doar 13 ani. Acesta nu este primul caz de minori din afara UE care sunt primiți în unități italiene și care apoi se implică în activități infracționale."

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum arată sondajul pe baza căruia PSD şi PNL spun că discută comasarea alegerilor şi candidaturi pe liste comune

2 VIDEO Primul atac cu roi de drone al ucrainenilor a dat „daună totală” rușilor

3 Hărțile arată că asistăm la a doua invazie a Ucrainei! / Rusia a masat peste 260.000 de militari pentru a sparge frontul

4 Un articol care chiar merită citit...

5 Pieleanu îi crede cretini pe români și anunță că partidul Dianei Șoșoacă are 8%!!!