Un propagandist pro-Kremlin prezice disoluția granițelor Europei

Un propagandist pro-Kremlin prezice disoluția granițelor Europei

Un moderator pro-Kremlin de linie dură a sugerat că granițele Europei ar putea fi retrasate și a prezis că este puțin probabil ca vechiul continent să mai existe prea mult timp în configurația actuală, relatează Newsweek.

Propagandiștii pro-Kremlin imaginează scenarii apocaliptice pentru Europa FOTO SHUTTERSTOCK

Propagandistul rus și purtător de cuvânt al Kremlinului, Vladimir Soloviov, a pus o umbră de îndoială asupra ideii că Europa va continua să existe în forma actuală și s-a întrebat „dacă națiunea ucraineană ar trebui să existe„ în ultimul său monolog difuzat la emisiunea sa politică „Seara cu Vladimir Soloviov”.

„Cred că am intrat într-o epocă de schimbări geopolitice colosale", a spus el într-un clip postat pe X, de către jurnalista Julia Davis, care monitorizează media rusească „Tot felul de formațiuni accidentale, incapabile de propria statalitate, s-ar putea să nu supraviețuiască acestei ere”, s-a lansat el în speculații.

"Prin aceasta, mă refer la statele baltice și la întreaga Europă. Nu cred că frontierele europene în configurația lor actuală vor mai exista mult timp. Nu văd niciun motiv pentru care ar face-o”, și-a continuat el ideea.

Totodată, a pus sub semnul întrebării existența Ucrainei "în starea sa actuală", motivând: "O națiune a cărei ideologie reprezintă o amenințare pentru noi nu poate exista alături de noi".

El s-a arătat convins Putin va "elibera" Ucraina, lucru pe care l-a tot repetat de când a început invazia Rusiei în februarie 2022.

"Cel puțin, mi-ar plăcea să se întâmple", a spus el. "Cred că într-o anumită perioadă de timp, cu siguranță trebuie să se întâmple", a subliniat el.

Aliat al lui Putin, Soloviov face frecvent comentarii cu privire la eradicarea Ucrainei și la desființarea aliaților săi occidentali. Recent, el a lansat întrebarea dacă nu cumva Lisabona, capitala Portugaliei, care este unul dintre membrii fondatori ai NATO, ar trebui să facă parte din Rusia.

El a făcut, de asemenea, comentarii potrivit cărora Rusia ar trebui să cucerească statele americane California și Hawaii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat