Un protestatar a fost ucis în Paraguay; ministrul de interne și șeful poliției au fost demiși

Un protestatar a fost ucis în Paraguay; ministrul de interne și șeful poliției au fost demiși

Un protestatar a fost ucis sâmbătă în Paraguay, în cursul protestelor violente declanșate de un vot secret în Senat asupra unui amendament constituțional, transmite Reuters. Modificarea legislativă i-ar fi permis președintelui Horacio Cartes să candideze pentru un nou mandat.

Un bărbat în vârstă de 25 de ani, Rodrigo Quintana, și-a pierdut viața după ce a fost lovit de un glonț de cauciuc, tras de poliție la sediul unui grup liberal de tineret, au anunțat surse din opoziția paraguayană și un procuror. Mai mulți politicieni și ziariști au fost răniți de proiectile similare.

Ministerul de interne a comunicat că va fi deschisă o anchetă asupra incidentului. Ulterior, ministrul de interne, Tadeo Rojas, și șeful poliției, Crispulo Sotelo, au fost demiși de președintele Cartes.

Protestatarii au incendiat vineri clădirea Senatului, iar mii de oameni au ieșit pe străzile capitalei și ale altor orașe sâmbătă, la primele ore. Pe parcursul zilei, la Asuncion au continuat să sosească activiști, un indiciu că manifestațiile vor continua. Senatorul Miguel Saguier a declarat că "avem o datorie față de sângele vărsat de Rodrigo (...) vom lupta în continuare".

Procuratura a informat, potrivit agenției EFE, că au fost reținute pentru perturbarea ordinii publice 211 persoane, dintre care 90 au fost deja eliberate, după ce li s-au luat declarații.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Sechestrată și umilită în casa unui judecător

4 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

5 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!