Un pui de babuin tropical s-a născut la mare altitudine pe platoul tibetan

Un pui de babuin tropical s-a născut la mare altitudine pe platoul tibetan

Prima maimuță babuin din specia hamadryas născută pe platoul Qinghai din Tibet este în stare bună de sănătate trăind într-o grădină zoologică din Xining, capitala provinciei Qinghai din nord-vestul Chinei, informează agenția de presă Xinhua.

"Creșterea cu succes a primului pui de babuin de pe platoul Qinghai din Tibet va fi o încurajare pentru introducerea și reproducerea primatelor tropicale și subtropicale în zonele de mare altitudine, unde temperaturile joase și lipsa de oxigen reprezintă o mare provocare pentru reproducerea lor", a declarat Qi Xinzhang, director adjunct al grădinii zoologice de pe platoul Qinghai din Tibet.

Babuinul de sex masculin s-a născut pe acest platou la începutul anului 2016, părinții săi fiind doi adulți mutați acolo dintr-o locație obișnuită situată la mică altitudine. Puiul de babuin este acum capabil să-și caute hrana pe cont propriu. Specialiștii grădinii zoologice îi organizează acum activități pentru a-i dezvolta gustul, vederea și adaptabilitatea la mediu.

Babuinii din specia hamadryas trăiesc, de obicei, în Peninsula Arabică și în zonele tropicale și subtropicale din Africa.

Babuinul, care se află pe lista roșie a speciilor amenințate elaborată de Uniunea Internațională pentru Conservarea Naturii (International Union for Conservation of Nature, IUCN), aparține clasei primatelor inferioare și are o durată de viață de 15 până la 20 de ani, menționează agenția Xinhua.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...