Un pui de furnicar născut la London Zoo într-o noapte furtunoasă poartă pe blană un semn neobișnuit

Un pui de furnicar născut la London Zoo într-o noapte furtunoasă poartă pe blană un semn neobișnuit

Un pui de furnicar născut la London Zoo în timpul puternicei furtuni Aileen, care a lovit Marea Britanie în luna septembrie, poartă pe corp un semn neobișnuit, în formă de fulger, au descoperit îngrijitorii de la grădina zoologică, conform Xinhua.

Sursa foto: Xinhua UK / Facebook

Reprezentanții London Zoo consideră că dunga de culoare deschisă de pe corpul proaspătului locatar al grădinii zoologice ar putea deveni o atracție populară cu ocazia sărbătorii de Halloween de la sfârșitul lunii.

Puiul de furnicar în vârstă de șase săptămâni și-a făcut debutul în public după ce mama sa, Inca, l-a scos afară din bârlog, a anunțat joi London Zoo.
''Am fost încântată să văd, într-o dimineață, un pui sănătos îmbrățișat de mama Inca și hrănit în liniște în spațiul confortabil'', a declarat îngrijitoarea Amy Heath din cadrul Zoological Society of London (ZSL).

''Micuța s-a cățărat numaidecât pe spatele mamei Inca după ce și-a terminat primul mic-dejun și s-a așezat în poziția perfectă pentru a fi cărată în cârcă'', a adăugat Heath.

''Primul lucru pe care l-am observat a fost semnul alb rar de pe spatele puiului, care seamănă cu un fulger. Puii au în general semne gri, așa că acesta este cu adevărat special. Este o coincidență uimitoare că un pui născut într-o noapte atât de întunecată și de furtunoasă a căpătat un colorit atât de deosebit pentru a marca această ocazie'', a mai spus îngrijitoarea.

Puii de furnicar își petrec primele trei luni agățați de spatele mamelor lor de unde se dau jos numai pentru a se hrăni.

Inspirați de locul de naștere al mamei Inca, Grădina Zoologică din Madrid, îngrijitorii de la London Zoo au declarat că puiul de furnicar, al cărui sex nu a fost încă stabilit, va primi un nume spaniol, Raya, care înseamnă ''dungă'', în cazul în care este femelă, sau Trueno, adică ''furtună'', dacă e mascul.

Proaspătul locatar al Grădinii Zoologice din Londra cântărește aproximativ un kilogram, însă va ajunge rapid la dimensiunea unui adult, respectiv peste doi metri lungime și o greutate de 45 de kilograme. Până atunci, însă, micuțul va sta cocoțat în blana mamei sale unde va dormi până la 15 ore pe zi.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Ce scrie fata lui Putin în online despre războiul din Ucraina când crede că lumea nu știe cine e