Un pui de furnicar născut la London Zoo într-o noapte furtunoasă poartă pe blană un semn neobișnuit

Un pui de furnicar născut la London Zoo într-o noapte furtunoasă poartă pe blană un semn neobișnuit

Un pui de furnicar născut la London Zoo în timpul puternicei furtuni Aileen, care a lovit Marea Britanie în luna septembrie, poartă pe corp un semn neobișnuit, în formă de fulger, au descoperit îngrijitorii de la grădina zoologică, conform Xinhua.

Sursa foto: Xinhua UK / Facebook

Reprezentanții London Zoo consideră că dunga de culoare deschisă de pe corpul proaspătului locatar al grădinii zoologice ar putea deveni o atracție populară cu ocazia sărbătorii de Halloween de la sfârșitul lunii.

Puiul de furnicar în vârstă de șase săptămâni și-a făcut debutul în public după ce mama sa, Inca, l-a scos afară din bârlog, a anunțat joi London Zoo.
''Am fost încântată să văd, într-o dimineață, un pui sănătos îmbrățișat de mama Inca și hrănit în liniște în spațiul confortabil'', a declarat îngrijitoarea Amy Heath din cadrul Zoological Society of London (ZSL).

''Micuța s-a cățărat numaidecât pe spatele mamei Inca după ce și-a terminat primul mic-dejun și s-a așezat în poziția perfectă pentru a fi cărată în cârcă'', a adăugat Heath.

''Primul lucru pe care l-am observat a fost semnul alb rar de pe spatele puiului, care seamănă cu un fulger. Puii au în general semne gri, așa că acesta este cu adevărat special. Este o coincidență uimitoare că un pui născut într-o noapte atât de întunecată și de furtunoasă a căpătat un colorit atât de deosebit pentru a marca această ocazie'', a mai spus îngrijitoarea.

Puii de furnicar își petrec primele trei luni agățați de spatele mamelor lor de unde se dau jos numai pentru a se hrăni.

Inspirați de locul de naștere al mamei Inca, Grădina Zoologică din Madrid, îngrijitorii de la London Zoo au declarat că puiul de furnicar, al cărui sex nu a fost încă stabilit, va primi un nume spaniol, Raya, care înseamnă ''dungă'', în cazul în care este femelă, sau Trueno, adică ''furtună'', dacă e mascul.

Proaspătul locatar al Grădinii Zoologice din Londra cântărește aproximativ un kilogram, însă va ajunge rapid la dimensiunea unui adult, respectiv peste doi metri lungime și o greutate de 45 de kilograme. Până atunci, însă, micuțul va sta cocoțat în blana mamei sale unde va dormi până la 15 ore pe zi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...