Un regiment al armatei ruse a refuzat să lupte, din cauza lipsei proviziilor vitale

Un regiment al armatei ruse a refuzat să lupte, din cauza lipsei proviziilor vitale

O unitatea militară rusă din sudul Ucrainei a refuzat să lupte din cauza lipsei de provizii vitale, cum ar fi apa, susțin ucrainenii, conform Newsweek .

Soldați ruși au refuzat să lupte deoarece nu aveau sprijin FOTO ilustrativă: Profimedia

Comandamentul Operațional Sud al Ucrainei a raportat într-o postare pe Facebook că soldații din Regimentul 127 al Corpului 1 de Armată s-au revoltat și au refuzat să mai lupte în războiul din Ucraina.

Potrivit comandamentului, militarii nu aveau sprijin, în timp ce personalul aflat în poziții avansate nu avea apă. Militarii au fost scoși din unitatea lor, drept pedeapsă.

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW), un think tank american, a remarcat că forțele ruse au format Regimentul 127 de personal mobilizat forțat în Donețk și Lugansk la începutul lunii aprilie, alături de alte patru regimente.

Grupul de reflecție american a evaluat că este probabil ca forțele ruse să-și consolideze pozițiile din prima linie cu militari neexperimentați și mobilizați cu forța, care nu au voință de a lupta.

De altfel, nu ar fi prima dată când soldații ruși refuză să lupte în războiul din Ucraina.

În luna iulie, Andrei Rinchino, șeful juridic al Fundației Buriația Liberă, a declarat pentru presa independentă rusă MediaZona că 17 soldați ruși au fost reținuți în regiunea Lugansk din estul Ucrainei pentru că au refuzat să lupte.

Rinchino a spus că bărbații au încheiat contracte pe termen scurt cu Ministerul rus al Apărării și au fost închiși după ce au refuzat să continue să participe la război și au încercat să-și rezilieze contractele.

Rudele soldaților au declarat pentru presă că bărbații au primit și amenințări cu moartea.

Iar în luna mai ieșise la iveală cazul a peste 100 de soldaţi ruşi care au fost concediaţi pentru că au refuzat să lupte în Ucraina, conform unor documente ale unei instanţe rusești, care refuza contestaţia procesului colectiv al militarilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA