Un regiment rusesc a suferit pierderi grele la Avdiivka, afirmă Ministerul britanic al Apărării

Un regiment rusesc a suferit pierderi grele la Avdiivka, afirmă Ministerul britanic al Apărării

Forțele armate ale Rusiei au suferit pierderi grele în urma unor atacuri asupra Avdiivka, o localitate situată în apropiere de orașul Donețk, a anunţat Ministerul britanic al Apărării în informarea sa de marți, 28 martie, asupra situație de pe câmpul de luptă din Ucraina.

Avdiivka, un oraș distrus de atacurile rușilor FOTO Profimedia

Potrivit sursei citate, există informații că un regiment a pierdut o mare parte din vehiculele sale blindate într-o tentativă de a încercui Avdiivka, un oraş pe care forțele armate ale Rusiei încearcă să-l încercuiască şi să-l cucerească dinspre sud.

Acest regiment face parte dintr-o formaţiune militară înfiinţată special pentru războiul din Ucraina, precizează Ministerul britanic al Apărării.

Însă apar tot mai multe indicii că regimentul respectiv se confruntă cu probleme de disciplină şi un moral scăzut. Deşi se crede că soldaţii acestui regiment au fost instruiţi în Belarus, totuși ei reprezintă o forţă de luptă foarte limitată, notează Ministerul britanic al Apărării.

Pierderile au fost cauzate probabil în mare parte de erorile tactice de pe câmpul de luptă, cum s-a întâmplat şi în cazul luptelor pentru oraşul Vuhledar, tot din Doneţk, a menționat sursa citată.

Două mari bătălii au loc în prezent pe frontul din Donețk, și anume la Bahmut și Avdiivka. Aceste bătălii fac parte dintr-un efort al Rusiei de a cuceri întreaga regiune industrială Donbass, din estul Ucrainei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”