Un reputat medic român demască escrocheriile cu „medicamente minune” de pe internet: „Au inventat un interviu cu mine!”

Un reputat medic român demască escrocheriile cu „medicamente minune” de pe internet: „Au inventat un interviu cu mine!”

Internetul este inundat de oferte la medicamente „minune” inexistente și interviuri false cu medici, este semnalul de alarmă tras de Dr. Gabriel Tatu-Chiţoiu, reputat medic cardiolog și fost preşedinte al Societăţii Române de Cardiologie.

Escrocherii medicale, pe internet FOTO: Dr. Gabriel Tatu Chitoiu

Medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chiţoiu a reacționat pe pagina sa de Facebook , după ce zilele trecute a primit un telefon de la o femeie care dorea să obțină un supliment pe baza unui card, pe care l-ar fi primit pentru un medicament pe care tocmai l-a achiziționat de pe Internet.

„Este un medicament care se numește Welltone. Acesta este promovat fraudulos pe internet, spunându-ne că ne curăță arterele, ne vindecă instantaneu și ne face să trăim 120 de ani. Vă pot spune din capul locului că este o escrocherie, care în niciun caz nu vă curăța vasele, dar vă curăța în mod clar buzunare. Doamna respectivă a dat 750 de lei pe acest medicament fals, care practic nu există”, a relatat dr. Tatu Chițoiu.

Interviu fals care circulă pe internet FOTO: DR. Gabriel Tatu Chitoiu

Interviu fals care circulă pe internet FOTO: DR. Gabriel Tatu Chitoiu

Medicul spune că toată această confuzie, în urma căruia au fost păcăliți foarte mulți români pleacă la un interviu fals, trimis în mod obsesiv pe adresele de email. „Este vorba de un interviu fals, în care sunt citat. Din capul locului oricine ar citi acest document și-ar da seama că este un fals”, spune dr. Chițoiu.

Medicul a constatat că, în ultima perioadă, escrocii au pornit un adevărat asalt și cu alte medicamente naturiste „minune” folosind aceeași rețetă a interviului fals.

Aceeași rețetă, aceeași escroci, escrocherii în masă. Zilele trecute am postat aici «Cum se fabrică o escrocherie medicală» pornind de la un fals interviu pe care l-aș fi dat eu și în care aș fi promovat un anumit medicament «minune». Fals grosolan! Aceeași escroci au pornit un adevărat asalt și cu alte medicamente naturiste «minune» folosind aceeași rețeta a interviului fals, practic niște lungi compuneri libere pline de minciuni. Mai jos aveți ce am primit pentru «Vindecarea» diabetului și «pentru articulații» ca să nu ajung în cărucior”, a scris medicul Gabriel Tatu-Chiţoiu.

Culmea escrocheriei, potrivit medicului este însă un „material”, de pe 21 Octombrie în care folosindu-se o imagine ProTV se anunță știrea că „Prof. Dulcan a fost asasinat pentru că promova «minunea» Tonerin: cu captură de ecran ProTV, cu foto chipurile cu prof. Dulcan împușcat în cap și cu fotografia lui pusă în ramă neagră! La o simplă oricine poate vedea că «știrea» ProTV este falsificată cu o «burtieră» în care se anunță asasinatul suprapusă peste fotografie... Cinism dus la extrem! Și totuși...oamenii se lasă păcăliți Așteptăm o luare de poziție a autorităților ...”, concluzionează reputatul cardiolog român.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”