Un robot cu patru picioare, utilizat la administrarea sitului Pompeii

Un robot cu patru picioare, utilizat la administrarea sitului Pompeii

Un robot galben cu negru prevăzut cu patru picioare este folosit pentru a inspecta ruinele antice de la Pompeii, contribuind astfel la îmbunătăţirea managementului unuia dintre cele mai faimoase situri arheologice ale Italiei, informează Reuters.

Robotul, botezat Spot şi proiectat de Boston Dynamics, o companie cu sediul în Statele Unite, face parte dintr-un proiect mai amplu care utilizează tehnologia pentru a monitoriza activitatea de pe situl Pompeii şi de a o face mai sigură, a precizat într-un comunicat organizaţia care administrează situl.


Foto: (c) Xinhua


Obiectivul este de a ''îmbunătăţi atât monitorizarea ruinelor existente, cât şi a informaţiilor referitoare la progresul lucrărilor din zonele aflate în reabilitare sau restaurare contribuind astfel la administrarea siguranţei sitului şi a muncitorilor'', se mai precizează în comunicat.

Spot va fi de asemenea trimis în tunelurile subterane săpate de hoţi pentru a ajunge în oraşul antic şi a fura artefacte.


Foto: (c) Xinhua


''Vrem să testăm aceşti roboţi în tuneluri subterane ale excavatorilor clandestini pe care le-am descoperit în regiune'', a precizat directorul general al parcului, Gabriel Zuchtriegel, adăugând că monitorizarea condiţiilor de siguranţă din tuneluri este esenţială.

Pompeii va avea de asemenea un scaner laser zburător, care va realiza scanări 3D ale ruinelor. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”