Un român a sărit în aer în timp ce făcea o bombă artizanală la mansarda unei case, în Italia

Un român a sărit în aer în timp ce făcea o bombă artizanală la mansarda unei case, în Italia

Un român de 37 de ani a ajuns în stare extrem de gravă la spital după ce bomba artizanală pe care încerca să o facă acasă a explodat, retezându-i ambele mâini, relatează presa italiană.

carabinieriFoto: Fucarini/Fotogramma / Zuma Press / Profimedia

Bărbatul încerca să construiască sâmbătă un dispozitiv explozibil în masarda casei în care locuia, în Italia, relatează cotidianul regional Corriere Adriatico , citat de Libertatea .

O bubuitură puternică a avut loc sâmbătă în jurul orei 13.00 într-o clădire din zona Apsella, un cătun la jumătatea distanței dintre Montelabbate și Vallefoglia, provocând nelinişte printre italienii vecini cu românul.

După explozie, salvatorii s-au chinuit mai bine de o oră să îi oprească sângerarea puternică, detonarea provocându-i amputarea ambelor membre superioare. În plus, bărbatul are arsuri puternice la picioare şi trunchi.

Presa din Italia relatează că tânărul care se numește Ion Olteanu, s-a stabilit în urmă cu un an în Italia, unde a venit să locuiască alături de sora sa şi nepoţi.

Explozia bombei artizanale a deteriorat apartamentul în care locuiau, dar nimeni nu a mai fost rănit în afară de bărbatul de 37 de ani, rudele sale fiind plecate.

Victima se zbate acum între viaţă şi moarte într-un spital din Ancona.

Carabinierii încearcă acum să afle de unde a luat materialele necesare pentru a face o bombă şi care era scopul bărbatului.

Din primele informaţii, românul nu ar fi fost în vizorul poliţiştilor până acum, dar cercetează în continuare dacă a avut antecedente penale.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat