Un român s-a trezit cu o factură de 40.000 de euro la electricitate în Italia

Un român s-a trezit cu o factură de 40.000 de euro la electricitate în Italia

Un român din Italia a avut parte de un șoc când s-a trezit acasă cu o factură la energie electrică de 40.000 de euro. Totul, după ce acum cinci ani, vrând să se angajaze, a uitat o copie după cartea sa de identitate la propritarul unui bar din Taranto, relatează La Gazzetta del Mezzogiorno .

Proprietarul barului a folosit identitatea cetățeanului român FOTO Shutterstock

În anul 2017, când s-a mutat în Italia, cetățeanul român a vrut să se angajeze așa că și-a depus CV-ul la mai multe baruri din Taronto. Într-o zi, când a intrat într-unul dintre cele mai cunoscute baruri, frecventate în mod special de tineri, pe lângă CV el a atașat și o copie a cărții sale de identitate.

Timpul a trecut și bărbatul nu a mai primit nici un apel de la proprietarii acelui bar. Totuși, câțiva ani mai târziu, o firmă de colectare a creanțelor l-a informat că ar avea să plătească o datorie de aproape 40 de mii de euro pentru facturile la energie electrică la Enel Servizio Elettrico Nazionale.

Îngrozit, tânărul a ajuns la biroul avocatului Ivan Zaccaria care fără să piardă timpul a cerut companiei de furnizare a energiei electrice să-i prezinte copii ale contractelor în cauză și așa avea să afle că numele cetățenului român era folosit ca titular al unui contract de furnizare de energie electrică pentru un bar din centrul orașului Taranto și de unul în Leporano. Actele erau din 2017, și până acum nimeni nu plătise facturile.

Astfel, patronul firmei care administrează barurile și care se laudă și cu alte unități comerciale în diverse alte zone ale orașului și provinciei a ajuns să fie cercetat pentru fraudă și furt de identititate, potrivit procurorului Maria Grazia Anastasia.

Proprietarul, în vârstă de 42 de ani a semnat acel contract falsificând semnătura cetățeanului român. În fața ancetatorilor el a încercat să se apere susținând că de toată partea contractuală s-a ocupat socrul său care a murit între timp. Explicația nu a fost suficientă pentru acuzarea care, odată cu închiderea cercetărilor, a cerut și a obținut o trimitere în judecată pentru acesta.

Antreprenorul în vârstă de 42 de ani a fost condamnat la 8 luni închisoare și, după cum a solicitat avocatul Zaccaria, și la plata unei despăgubiri către cetățeanul român care va fi stabilită într-un proces civil.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”