Un român și o Miss Mexic au comis „jaful anului” în Spania. „O singură sticlă valorează 350.000 de euro”

Un român și o Miss Mexic au comis „jaful anului” în Spania. „O singură sticlă valorează 350.000 de euro”

Un român în vârstă de 47 de ani, alături de iubita sa, Miss Earth Mexic, au furat 45 de sticle de vin de peste 1,6 milioane de euro. Acum, ei riscă șase ani de închisoare.

Constantin și Priscila, la audieri. FOTO: Hoy.es

Constantin Gabriel Dumitru este protagonistul unui jaf a cărui veste a făcut în scurt timp înconjurul Spaniei și nu numai. Românul, ajutat de iubita sa, Priscila Lara Guevara, nimeni alta decât Miss Earth Mexic 2016, a furat 45 de sticle de vin de lux din crama unui restaurant spaniol exclusivist. Printre sticlele furate se numără și o sticlă de Château d’Yquem, un vin din 1806, extrem de rar, cotat în unele ghiduri la 350.000 de euro.

„O singură sticlă din acel lichid prețios costă 350.000 de euro, dar valoarea lui ar fi și mai mare, ar fi nepreșuită, pentru că mai sunt puține astfel de sticle în lume”, explică experții în vinuri rare.

Ancheta care a urmat a dat roade, aproape un an mai târziu. Cei doi au fost ulterior prinși în Croația și au fost extrădați în Spania, unde sunt judecați și riscă să fie condamnați la câte șase ani de închisoare.

O lovitură ca în filme

Cei doi și-au pregătit lovitura în cele mai mici amănunte. Așa cum s-a aflat ulterior, românul avea o experiență serioasă în această privință. Anterior, el a fost arestat de încă trei ori pentru trei furturi.

Presa spaniolă scrie că el a fost arestat prima dată în 2019, la Madrid, după ce furase din Elveția o sticlă de whisky în valoare de peste 5.000 de euro. Un an mai târziu, el a fost din nou arestat la Madrid, după ce furase mai multe sticle de vin în valoare de 39.800 de euro.

A fost și de această dată eliberat, dar a recidivat în scurt timp, iar în același an a fost arestat pe aeroportul din Geneva, unde furase de asemenea câteva sticle de vin valoroase.

Pe 21 octombrie 2021 a dat adevărata lovitură, alături de iubita sa. Priscila Lara Guevara s-a cazat la Hotel Atrio, cu un document elvețian fals. În acea seară, cei doi au luat cina la un hotel de lux și au reușit să-l convingă pe proprietar să le permită să viziteze crama.

A reușit să fure cheia cramei, iar câteva ore mai târziu, la adăpostul beznei, a intrat în cramă cu trei rucsacuri mari pe care le-a umplut cu sticlele de vin. În tot acest timp, partenera sa le-a distras atenția angajaților restaurantului.

Apoi, cei doi s-au făcut nevăzuți cu sticlele de vin, iar proprietarul cramei și a restaurantului de lux a aflat ce s-a întâmplat abia a doua zi. Anchetatorii au apelat la imaginile surprinse de camerele de supraveghere și nu au niciun dubiu că Dumitru și Priscila sunt făptașii.

image

Dumitru și Priscila au fost surprinși în timpul acțiunii. FOTO: Riodoce.mx

Ce riscă cei doi amorezi

Pe numele lor a fost eliberat un mandat internațional, iar românul și partenera sa mexicană au fost prinși în Croația, în acest an, la finele lunii iulie, iar ulterior au fost extrădați în Spania.

Procesul a început în august. Judecătorii de la Tribunalul Provincial Cáceres au decis să mențină măsura arestului preventiv pentru amândoi deși avocații lor au făcut o cerere specială pentru a fi eliberați pe durata procesului și a cercetărilor.

Potrivit hoy.es instanța va trebui să emită un ordin de continuare a procedurii care, potrivit avocatului cuplului, va fi atacată pentru a cere clasarea cauzei. Judecătorii și-au argumentat însă decizia, afirmând că există un risc serios ca cei doi suspecți să se sustragă urmării și să fugă, dacă ar fi eliberați.

Apoi, ținând cont de cazierul lui Constantin Gabriel Dumitru, ar exista și riscul comiterii unor infracțiuni similare. Sylvia Córdoba, avocata care apără cuplul, a afirmat că în cel mai rău caz cei doi ar putea fi condamnați la cel mult șase ani de închisoare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale