Un rus a fost arestat în Norvegia după ce a fost surprins pilotând o dronă. Ce obiective a fotografiat

Un rus a fost arestat în Norvegia după ce a fost surprins pilotând o dronă. Ce obiective a fotografiat

Poliția norvegiană a arestat un bărbat rus pe aeroportul din orașul arctic Tromsoe și l-a acuzat că a pilotat o dronă, a anunțat instituția sâmbătă, fiind a doua astfel de arestare în decursul unei săptămâni.

Companiile sau cetățenii ruși nu au voie să opereze avioane în Norvegia. FOTO Shutterstock

Poliția a confiscat o mare cantitate de echipament fotografic, inclusiv o dronă și mai multe carduri de memorie, în timpul arestării de vineri a bărbatului de 51 de ani, care a recunoscut că a pilotat o dronă în Norvegia, potrivit Reuters.

„Printre materialele confiscate pe care le-am analizat, am văzut fotografii de la aeroportul din Kirkenes și imagini cu elicopterul Bell al forțelor de apărare”, a declarat procurorul de poliție Jacob Bergh într-un comunicat.

Serviciul de Securitate al Poliției Norvegiene (PST) a fost, de asemenea, implicat în caz, a mai precizat acesta Bergh.

Poliția solicită o decizie judecătorească pentru reținerea bărbatului pentru o perioadă de patru săptămâni.

Acuzatul a spus poliției că a intrat joi în Norvegia prin punctul de frontieră de nord -Storskog și că se îndrepta către arhipelagul arctic Svalbard.

Este a doua arestare într-o săptămână a unui cetățean rus pentru pilotarea unei dronei în Norvegia, un alt bărbat a fost reținut pentru o perioadă inițială de două săptămâni, după arestarea acestuia la punctul de trecere a frontierei Storskog.

Norvegia și-a crescut nivelul de alertă după ce a observat mai multe drone în apropierea infrastructurii sale de petrol și gaze în ultimele săptămâni și ca răspuns la scurgerile din 26 septembrie din conducta de gaz Nord Stream din Marea Baltică.

Norvegia este acum cel mai mare furnizor de gaze din Europa, după o reducere bruscă a fluxurilor din Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...