Un sat din Germania dorește să recurgă la experți pentru a afla ce să facă cu un clopot dedicat lui Hitler

Un sat din Germania dorește să recurgă la experți pentru a afla ce să facă cu un clopot dedicat lui Hitler

Un consiliu al unui sat din vestul Germaniei a decis să solicite sfaturi cu privire la soluția pe care trebuie să o adopte cu privire la un clopot din biserica protestantă din oraș, pe care se poate vedea o zvastică și o dedicație către liderul nazist Adolf Hitler, informează DPA.

Consiliul din Herxheim am Berg (Renania) a votat în unanimitate luni seara să apeleze la experți pentru a decide ce să facă cu privire la obiectul de 250 de kilograme, amplasat în biserica St James.

Clopotul a fost instalat în turnul bisericii în 1934 în timpul perioadei naziste și poată inscripția "Totul pentru Patrie — Adolf Hitler ", precum și o zvastică nazistă.

Un profesor pensionar, Sigrid Peters, a criticat într-un articol din ziar faptul că Biserica nu a amplasat nicio inscripție despre istoria clopotului.

Odată ce experții vor realiza un raport, comunitatea locală intenționează să decidă asupra pașilor următori — spre exemplu, dacă să plaseze o placă în
biserică. "Vom decide textul și formatul în cooperare cu biserica", a declarat primarul Ronald Becker.

În cazul unei astfel de decizii, primăria nu va plăti pentru placă, deoarece un donator s-a oferit deja să plătească costul acesteia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…