Un şef al producţiei de rachete din Taiwan, mort într-o cameră de hotel

Un şef al producţiei de rachete din Taiwan, mort într-o cameră de hotel

Oficialul din conducerea unităţii de cercetare-dezvoltare a forţelor armate taiwaneze îşi preluase funcţia anul acesta pentru a coordona diferite proiecte de producţie a rachetelor, arată CNA. El se afla într-o deplasare în interes de serviciu în regiunea Pingtung din sudul insulei.

Oficialul în vârstă de 57 de ani a murit în urma unui atac de cord, potrivit relatărilor presei oficiale citate de Reuters. Autorităţile au declarat că nu există niciun semn că cineva ar fi pătruns în camera lui.

„O examinare medico-legală a stabilit că moartea a fost cauzată de infarctul miocardic şi angina pectorală”, se arată în comunicat. Potrivit CNA, Ouyang Li-hsing a fost responsabil cu supravegherea „producţiei mai multor tipuri de rachete” şi a preluat postul la începutul acestui an.

Institutul armatei intenţionează să îşi crească producţia anuală de rachete la aproape 500 de bucăţi, mai mult decât dublul nivelului anual, în contextul creşterii capacităţii de apărare a Taiwanului, care se consideră tot mai ameninţat de China.

China desfăşoară exerciţii militare intense în jurul Taiwanului de joi, ca răspuns la vizita pe insulă, la începutul săptămânii, a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite, Nancy Pelosi. Mai multe rachete au trecut în special peste insula principală Taiwan, a informat vineri presa de stat chineză.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…