Un simplu document...

Un simplu document...

După recenta punere în aplicare a sentinței civile a Curții de Apel Bacău cu privire la lucrările efectuate în Cimitirul Internațional al Eroilor din Valea Uzului, reprezentanții județelor Harghita și Bacău și cei ai Ministerului Apărării Naționale s-au întâlnit cu scopul de a asigura manifestări civilizate în locul de comemorare a eroilor căzuți la datorie.

Cei prezenți au lansat un apel la respectarea legii și au militat pentru evitarea oricăror manifestări care ar aduce prejudiciu respectului cuvenit eroilor, indiferent de naționalitatea lor.

Oficialii au ajuns la un acord conform căruia toate națiunile care au luptat în Valea Uzului sa aibă locuri delimitate în care se vor desfășura în viitor ceremoniile de comemorare.

Adunare Generală a patrioților români la Valea Uzului. Cele 150 de Cruci se vor ridica la Valea Uzului, sâmbătă, 8 iulie, ora 14, NU pe 9 iulie. Dan Ciprian Grăjdanu, liderul Frăției Ortodoxe Sf. Gheoeghe și Mihai Târnoveanu, șeful Mișcării Naționale cheamă românii să apere mormintele soldaților români căzuți pentru apărarea țării la Valea Uzului în 1917.

Cruce Ortodoxa din inima Cimitirului a fost călcată cu buldozerul. Justiția a dat dreptate profanatorilor crucilor soldaților români?

Publicăm un document de arhivă al MAPN din 1986 în care se dovedește că în Cimitirul Internațional Valea Uzului există mormintele soldaților români eroi căzuți în luptă pentru apărarea patriei și susținerea frontului de la Mărășești din 1916-1917. Sunt amintiți 152 de soldați români înmormântați la Valea Uzului. De ce li s-au luat crucile de la cap de către autoritățile locale, confrom unei sentințe judecătorești nedrepte, care iată se dovedește și antiromânească, conform arhivelor? Acești soldați români trebuie să aibă o cruce la cap, conform legii țării și legii creștinești.

NapocaNews



Citește și:

populare
astăzi

1 CTP / Mihai Eminescu nu era moldovean get-beget, ci are origini transilvănene

2 VIDEO Buzescu, Teleorman, România...

3 Putin trăiește o nouă poveste de dragoste

4 VIDEO În culisele Eurovision, solista armeană Jaklin Baghdasaryan a cântat într-o română impecabilă o celebră piesă lăutărească din repertoriul Romică…

5 Mesaj surpriză în cursa de la București. Pe cine susține „zeița de la Montreal”?