Un singur oraș din Ucraina, lovit de peste 300 de obuze rusești: „Populația este eliminată”

Un singur oraș din Ucraina, lovit de peste 300 de obuze rusești: „Populația este eliminată”

Ucraina afirmă că forțele rusești continuă să lanseze operațiuni ofensive, miercuri un oraș fiind atacat cu 300 de obuze.

Un oraș ucrainean a fost atacat cu 300 de obuze FOTO Profimedia

Statul Major General al Forțelor Armate Ucrainene a declarat că forțele inamice „încearcă să desfășoare acțiuni ofensive în orașele Bahmut și Avdiivka", ambele în estul regiunii Donețk. Aceste atacuri și altele din Donețk au fost respinse, a precizat instituția.

De asemenea, Ucraina a afirmat că orașe din regiunile Dnipro și Zaporojie au fost, de asemenea, atacate, în special orașul Orikhiv.

Svitlana Mandrych, viceprimarul orașului Orikhiv, a declarat că un total de 324 de obuze au căzut în oraș miercuri.

„Nouă locuitori au fost răniți... Infrastructura orașului este distrusă. Populația este eliminată", a declarat ea, făcând apel la locuitorii orașului să rămână în adăposturi.

„Mai trebuie să supraviețuim încă o noapte. Acum auzim din nou explozii", a spus Mandrych.

Statul Major General a precizat că forțele ruse au continuat să folosească rachete de croazieră, precum și drone și sisteme de rachete cu lansare multiplă. Alte 10 drone de fabricație iraniană au fost doborâte miercuri, a precizat acesta, scrie CNN.

Apărarea antiaeriană, o prioritate

Ucraina a anunțat miercuri dimineaţa recucerirea a cinci localități din regiunea Herson.

De asemenea, țara a a salutat sprijinul reafirmat al aliaților săi occidentali, care au promis să livreze apărarea aeriană „cât mai curând posibil" după bombardamentele intense ale Rusiei.

În acest sens s-a pronunțat și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, care a susținut că furnizarea acestor sisteme de apărare este „prioritară”.

În plus, Uniunea Europeană, formată din 27 de state membre, a convenit asupra unei misiuni militare de instruire a forțelor ucrainene în mai multe state membre. Aproximativ 15.000 de militari ar trebui să fie implicați în prima etapă, potrivit a doi diplomați.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro