Un soț gelos și-a pus copiii să-și omoare mama, în pădure. Era convins că femeia îl trădase

Un soț gelos și-a pus copiii să-și omoare mama, în pădure. Era convins că femeia îl trădase

Bărbatul, un fanatic religios, a spus că pedeapsa era prevăzută în Biblie. El a fost judecat sub acuzația de rele tratamente.

Bărbatul și-a dus soția în pădure

El era convins că soția sa începuse o aventură cu un alt bărbat și, pentru a o pedepsi, a decis să implice întreaga familie.

Cu o fixație religioasă, nu putea suporta să împartă același acoperiș cu o păcătoasă care încălcase regulile Bibliei: "A comis adulter, este un păcat foarte grav", le tot spunea el celor doi copii ai săi, care erau minori la acea vreme. După ce i-a obligat pe copii să verifice obsesiv telefonul și jurnalul femeii, a decis să treacă de la vorbe la fapte.

I-a dus pe toți într-o pădure, a poi și-a înarmat fiii punându-le pietre în mâini : "Acum omorâți-o cu pietre pe mama voastră", a ordonat el, pretinzând că aceasta este o pedeapsă din Biblie pentru trădători, scrie ilmattino.it.

Povestea este una integral romană și datează din anii dintre 2016 și 2018. Acum, bărbatul a fost judecat sub acuzația de rele tratamente.

Care sunt faptele

Timp de cel puțin doi ani, bărbatul i-ar fi făcut viața literalmente imposibilă soției sale, acuzând-o că l-a înșelat cu un alt bărbat și că nu respectă dictatele creștinismului.

O suspiciune care l-ar face să-și piardă mințile: de fiecare dată când venea acasă, copiii ar fi trebuit să-i verifice telefonul și agenda, scotocind prin geanta ei, în căutare de dovezi incriminatoare pe care să le raporteze tatălui lor. Și iarăși: acuzatul, obsedat de religie, ar fi convins întreaga familie să urmeze obsesiv riturile liturgice și ritmurile stricte de rugăciune.

În zilele de sărbătoare, familia era obligată să respecte un calendar strict de reguli. Postul impus în timpul Postului Mare, de exemplu, trebuia respectat cu strictețe. O serie de impuneri care, potrivit magistraților, au dus la adevărate maltratări.

Femeia a fost în mod constant insultată și amenințată pentru că era considerată o trădătoare. Nu existau doar controalele constante, interogatoriile, întrebările presante care îi erau adresate atât ei, cât și copiilor ei. Existau și pedepsele fizice, care urmau să fie aplicate pentru a o face să își ispășească presupusele greșeli.

O condiție care a devenit intolerabilă pe măsură ce lunile treceau, atât de mult încât victima s-a adresat unui centru anti-violență și a depus o plângere. Decizia a venit în urma unei ieșiri care s-ar fi putut termina în cel mai rău mod posibil. Bărbatul a dus familia într-o pădure, cu o scuză.

Odată ajuns acolo, și după ce s-a asigurat că nu este nimeni prin preajmă, a luat niște pietre și le-a dat copiilor săi, ordonându-le să le arunce asupra mamei lor. Potrivit acestuia, lapidarea era pedeapsa prescrisă de religia creștină pentru cei care comit adulter.

Cu toate acestea, copiii au refuzat să se supună. Tulburați și în lacrimi, l-au implorat pe tatăl lor să se răzgândească, să o ierte pe mama lor, să nu-i forțeze să o rănească. Bărbatul i-a ascultat, hotărând să-și cruțe soția, dar continuând să sublinieze că, prin comportamentul său foarte grav, încălcase regulile religiei lor.

După acest incident, femeia, speriată pentru ea și pentru copii, a decis să se adreseze centrului anti-violență și anchetatorilor. Coordonatorul anchetei este procurorul Daniela Cento, care a cerut și a obținut punerea sub acuzare a bărbatului sub acuzația de rele tratamente în familie.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...