Un tablou al pictorului suprarealist Rene Magritte, adjudecat cu peste 1 milion de euro

Un tablou al pictorului suprarealist Rene Magritte, adjudecat cu peste 1 milion de euro

Un tablou al pictorului belgian suprarealist René Magritte intitulat ''Le viol'' a devenit cea mia scumpă lucrare a artistului după ce a obţinut suma de 1.063.500 de euro (1.175.598 de dolari) în cadrul unei licitaţii care a avut loc săptămâna aceasta, informează DPA.

Casa de licitaţii Sotheby's a anunţat vineri că lucrarea a obţinut de peste trei ori valoarea estimată în urma vânzării care a avut loc joi.

Tabloul a fost realizat de Magritte (1898-1967) în 1951 şi suprapune un chip şi un trup de femeie.

Pictorul suprarealist a realizat de-a lungul timpului mai multe versiuni ale aceluiaşi motiv, inclusiv o lucrare în ulei.

O altă pictură semnată de Magritte, ''L'empire des lumieres'', a fost adjudecată pentru o sumă record la începutul lunii. Tabloul s-a vândut în cadru unei licitaţii desfăşurate la Londra pentru circa 71,5 milioane de dolari.

Alături de ''La trahison des images'', cunoscut şi sub denumirea ''Ceci n'est pas une pipe'', este unul dintre cele mai cunoscute tablouri ale pictorului supraprealist. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”