Un teolog renumit îi dă replica preotului Nicolae Tănase: „Putem face o istorie a misoginismului creștin, pe modelul «Eva e de vină» VIDEO

Un teolog renumit îi dă replica preotului Nicolae Tănase: „Putem face o istorie a misoginismului creștin, pe modelul «Eva e de vină» VIDEO

Teologul Teodor Baconschi îi dă replica preotului Nicolae Tănase, președintele Asociației Pro Vita, care consideră că fetele frumoase, care au fost victimele unei agresiuni sexuale, „nu sunt chiar nevinovate” și că ar trebui să meargă și ele la închisoare.

„Hristos (a cărui Înviere a fost vestită de femeile mironosițe) s-a întrupat prin libertatea smerită a Fecioarei Maria, a fost apropiat de femei, pe care le-a iertat și binecuvântat, numai că putem de asemenea face o istorie a misoginismului ”creștin”, pe modelul ”Eva e de vină” (uităm că și mântuirea a venit printr-o femeie)“, este de părere Teodor Baconschi.

Preotul Nicolae Tănase, președintele Asociației Pro Vita consideră că fetele frumoase, care au fost victimele unei agresiuni sexuale, „nu sunt chiar nevinovate” și că ar trebui să meargă și ele la închisoare.

Preotul Nicolae Tănase, Centrul Social Pro Vita - Foto Facebook

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a reacționat la afirmațiile clericului pe Facebook, criticând o perspectivă distorsionată asupra genurilor și religiei, punând accent pe valorile autentice ale creștinismului.

Dacă un băiat abuzează o fată, aceasta e și ea vinovată”. Pentru că l-a ispitit. Doar e urmașa Evei, se știe. Ergo, să facă și ea pușcărie. Iată o mostră de „gândire” barbar clericalizată, până în dinți înarmată împotriva rațiunii, gingășiei și teologiei, reducționistă până la anularea de sine, inspirată de cea mai proastă cu putință raportare la realitate și la revelația biblică. Într-o asemenea sumbră viziune, ispita nu e doar un substantiv feminin, ea este femeia sau feminitatea însăși. Aprioric vinovată înaintea bărbatului și bărbăției. Aceasta din urmă fiind, în context, doar un eufemism pentru bădărănia virilă, agresivă și eventual barboforă. Ce trist! Când miezul creștinismului e doar libertate, dragoste, bucurie. Libertate responsabilă, dragoste agapică, bucurie a întâlnirii și învierii.”, a scris Vasile Bănescu .

Alina Gorghiu, ministrul de Justiție a calificat declarațiile preotului drept „o invitație la viol”.

„Nu e doar o declarație neinspirată, e o invitație la viol! Oameni buni, genul ăsta de declarație e de Ev Mediu, șocantă! Preotul din localitatea Valea Plopului a spus că și “fetele abuzate sexual trebuie să facă închisoare, pentru că sunt frumoase”, nu doar agresorii, săracii.”, începe postarea de pe Facebook a Alinei Gorghiu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro