Un tribunal american este de partea Mexicului în procesul său împotriva magazinelor de arme din Arizona

Un tribunal american este de partea Mexicului în procesul său împotriva magazinelor de arme din Arizona

Judecătorul a decis că magazinele aveau diverse semnale că armele pe care le-au vândut vor ajunge în cele din urmă în Mexic și vor fi folosite în scopuri ilegale, a declarat Ministerul de Externe al țării latino-americane într-un comunicat.

Foto: Shutterstock

Un tribunal federal din Arizona a dat câștig de cauză Mexicului în procesul împotriva a cinci magazine de arme din SUA pe care guvernul mexican le acuză de trafic de arme, se precizează într-un comunicat emis de Ministerul de Externe mexican.

Tribunalul Federal pentru Districtul Arizona, situat în orașul Tucson, a emis o decizie pozitivă pentru Mexic într-un proces împotriva a cinci magazine de arme situate în acest stat”, a raportat departamentul diplomatic.

Judecătorul Rosemary Marquez a hotărât că magazinele aveau diverse indicii că armele de foc pe care le-au vândut vor ajunge în cele din urmă în Mexic și vor fi folosite în scopuri ilegale. Din acest motiv, instanța a constatat că Mexicul are dreptul de a depune o cerere în nume propriu și în numele populației sale”, se arată în comunicat. Acesta a adăugat că Mexicul a susținut cu succes că „magazinele nu se bucură de imunitate față de practicile lor comerciale neglijente”.

În octombrie 2022, Mexicul a intentat un proces civil împotriva a cinci magazine de arme din Arizona, acuzându-le că facilitează importul ilegal de arme în țara Americii Latine

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!