Un tunel descoperit sub granița dintre Mexic și Statele Unite, 25 de persoane arestate

Un tunel descoperit sub granița dintre Mexic și Statele Unite, 25 de persoane arestate

Armata mexicană a descoperit sâmbătă un tunel săpat sub granița cu Statele Unite, în sectorul Tijuana și San Diego, potrivit unui comunicat oficial publicat duminică, transmite AFP.

De partea americană, în apropierea liniei de demarcație a frontierei, 25 de migranți au fost reținuți de o patrulă, "în momentul în care ieșeau din pasaj", a precizat o sursă din rândul poliției care a dorit să își păstreze anonimatul.

Intrarea în tunel a fost descoperită în urma unui apel telefonic raportând "prezența unor persoane înarmate într-un depozit în care a fost găsită excavația", a precizat într-un scurt comunicat Ministerul mexican al Apărării.

Nu este pentru prima dată când sub frontiera dintre Mexic și Statele Unite este descoperit un tunel. Aceste subterane sunt în general utilizate pentru a trece migranți atrași de "visul american" sau droguri către SUA, principalul consumator de cocaină sud-americană din lume.

În august 2016, autoritățile mexicane au descoperit un pasaj cu o lățime de peste 30 de metri care făcea legătura între orașul Sonora și statul american Arizona.

În aprilie 2017, autoritățile din Statele Unite au localizat la rândul lor cel mai lung tunel găsit vreodată sub graniță și care servea traficului de droguri dinspre Mexic. Cu o lungime de 800 de metri, acesta pornea de la Tijuana până la Otay Mesa, în apropiere de San Diego, reamintește AFP.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Un misterios monolit din metal, similar cu cel găsit recent în SUA, a apărut lângă o cetate dacică din …

2 SCANDAL la Realitatea Plus! Boul PSD din imagine, trimis de moderatoare să vorbească la veceul din curte după …

3 VIDEO DSP a închis târgul de Crăciun deschis ilegal de imbecila de Fiola! Nu avea nicio aprobare, dar ea a înc…

4 Așa o fi? Judecați voi!

5 Un text despre femei care merită citit...