Unde găsești cel mai ieftin brad de Crăciun. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un pom artificial de fițe

Unde găsești cel mai ieftin brad de Crăciun. Câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru un pom artificial de fițe

Apropierea Crăciunului creează forfotă în piețe, dar și în marile magazine pentru achiziționarea unui brad. Românii au de unde alege. Oferta comercianțialor este bogată și în acest an.

Brazi pentru toate gusturile FOTO Adevărul

Cel mai ieftin pom natural se vinde cu 58 de lei, iar unul artificial pentru cei cu care de mână ajunge la 4.900 de lei, anunță libertatea.ro. Astfel, în Piața Moghioroș din București, cel mai ieftin brad natural costă 100 de lei.

La vânzare sunt expuse diverse specii, printre care brazii caucazieni Abies Nordmanniana, dar și cei întâlniți în România, precum: brazii nobili Abies Nobili, molizii argintii Fat Albert și Fastigiata, molizii albaștrii, dar și renumiții brazi albi, Abiens Concolor. Brazii cu înălțimea între 120-180 centimetri costă 140 și 150 de lei.

În Sectorul 1, la Piața Amzei, prețurile sunt diferite. Cel mai ieftin brad, cu o înălţime de 1,2 metri costă 120 de lei, iar unul de 1,8 metri costă 200 de lei. Cel mai scump brad natural costă 2.500 de lei și se vinde în această perioadă în Piaţa Centrală din Craiova. Pomul are patru metri înălțime.

Magazinele se întrec în oferte

La magazinele de bricolaj, prețurile sunt accesibile. La Dedeman, de exemplu, cel mai ieftin brad natural costă 58 de lei. Mai găsiți prețuri între 80 și 145 de lei pentru un brad ce poate ajunge la 250 de cm.

La Hornbach, un brad natural de 110-150 cm se vinde cu 55 de lei, dar găsiți și pomi cu prețuri cuprinse între 89 și 145 lei, în funcție de dimensiune. Pentru un brad în ghiveci de 120 de cm, clienții vor scoate din buzunar 165 de lei.

La brazii artificiali, prețul în marea majoritate a magazinelor este de 250 de lei, însă veți găsi, în funcție de dimensiune și model, costuri între 115 și 439 de lei.

Pentru cei care doresc un brad senzțional, prețul este pe măsură. Cel mai scump în acest moment costă 4.899 de lei. Are trei metri înălțime, cu conuri și vârfuri ninse, dar și cu inserții 3D premium.

Romsilva vinde brazi între 15 și 35 de lei Regia Naţională a Pădurilor a scos la vânzare în acest an aproape 31.000 de pomi de Crăciun, potrivit unui comunicat al instituției.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

3 Nu are noroc în dragoste și a ieșit cu 6 bărbați în 7 luni ca să-și găsească „jumătatea”

4 VIDEO „Femeile din România și cele din Italia sunt foarte diferite”

5 Știați cine sunt persoanele care inspectează Sfântul Mormânt încă din Vinerea Mare, înainte de miracolul Luminii Sfinte?