Ungaria: Cetățean român, condamnat la 12 ani de închisoare într-un dosar de trafic de imigranți

Un cetățean român a fost condamnat marți la 12 ani de închisoare în Ungaria într-un dosar în care a fost acuzat că a încercat, alături de un alt român, să tranziteze în vara lui 2015, dinspre Ungaria spre Austria, peste 100 de imigranți într-un camion prost aerisit, pe o temperatură caniculară, punându-le astfel viețile în pericol, transmite MTI.

O instanță din Szeged, în sudul Ungariei, l-a condamnat pe cetățeanul român pentru acte de cruzime, pentru trafic de persoane și pentru vătămarea mai multor persoane, inclusiv minori sub 14 ani.

După ce își va ispăși pedeapsa, bărbatul va fi expulzat permanent din Ungaria, a mai decis instanța, potrivit MTI.

Conform procurorilor, cei doi traficanți au înghesuit peste 100 de imigranți într-un camion, în numai 10 mp, în apropierea satului Morahalom din Ungaria, lângă frontiera cu Serbia, la sfârșitul lui iunie 2015.

La câteva minute după plecare, oamenii au început să bată în ușile închise ale camionului, care nu avea nicio sursă de ventilație.

Traficanții au refuzat însă să deschidă ușile și i-au abandonat pe imigranți, îndreptându-se cu un alt autovehicul spre România.

Procurorii afirmă că migranții au reușit să iasă numai forțând una dintre uși.

"În camion se aflau copii și bebeluși (...) Oamenii ar fi putut să moară în interval de 20-25 de minute de la plecare", conform Parchetului. "Ușile nu se puteau deschide din interior, iar câteva persoane își pierduseră deja cunoștința și se aflau într-o stare care le punea viața în pericol din cauza lipsei de oxigen", se mai arată în rechizitoriu.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Judecați voi! / Ciolacu, singurul invitat la Ambasada Franței care nu a purtat mască de protecție

2 Rareş Bogdan pune degetul pe rană: „Vom asista la infectări în masă și asta din cauza incoerenței și inconștie…

3 „Eu o să fiu acela care o să te îngroape lângă un porc într-un mormânt de piatră! / Un dement se angajează să-l …

4 Prostul politicii românești este plagiator, hotărâre definitivă a Curții Supreme!

5 „Așa ceva nu a mai fost descris în nicio publicație medicală” / Enigmă în Argentina: 57 de marinari contaminaţi …