Ungaria: Parlamentul respinge amendamentul constituțional dorit de Orban pentru interzicerea redistribuirii refugiaților

Ungaria: Parlamentul respinge amendamentul constituțional dorit de Orban pentru interzicerea redistribuirii refugiaților

Parlamentul ungar a respins marți propunerea guvernului condus de premierul conservator Viktor Orban de a schimba Constituția pentru a interzice instalarea străinilor în Ungaria fără permisiunea autorităților locale, relatează EFE, Reuters și MTI.

Guvernul nu a putut să obțină două treimi din voturile necesare în parlament pentru a trece acest amendament la Constituție care se opune schemei adoptate la nivelul Uniunii Europene privind cotele de refugiați.

Partidul FIDESZ al lui Orban avea nevoie de sprijinul unor parlamentari din alte formațiuni politice pentru a putea trece amendamentul. Însă în favoarea acestei schimbări nu au votat decât 131 de aleși, pragul necesar fiind de 133 de voturi.

Majoritatea parlamentarilor formațiunilor de stânga și ai partidului de extremă-dreapta Jobbik s-au abținut.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”