Ungaria: Raid al poliţiei la biroul unui politician de opoziţie

Ungaria: Raid al poliţiei la biroul unui politician de opoziţie

Poliţia din Ungaria a desfăşurat un raid la biroul unui politician de opoziţie, care a spus despre această acţiune că este o încercare a autorităţilor de a exercita presiune înaintea alegerilor locale, relatează joi DPA.

Poliţia a precizat că raidul neaşteptat la biroul lui Laszo Piko a fost organizat pe baza unor presupuse încălcări ale regulilor electorale şi privind protecţia datelor.

Piko a negat toate acuzaţiile şi a spus că echipa sa nu a încălcat nicio regulă, a relatat site-ul de ştiri Index.hu.

Candidatul opoziţiei pentru primăria Budapestei, Gergely Karacsony, a declarat că Fidesz, partidul conservator al premierului Viktor Orban, "s-a folosit de poliţie şi de justiţie pentru o campanie de intimidare".

La 13 octombrie vor avea loc alegeri locale în Ungaria. Este vorba de scrutine pentru consilii locale şi primării în peste 300 de comunităţi.

Pentru prima dată, opoziţia, puternic fragilizată sub regimul tot mai autoritar al lui Orban începând cu 2010, s-a unit pentru a sprijini un singur candidat în majoritatea oraşelor, sporind şansele de a câştiga, comentează DPA. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...