Ungaria: Socialiştii cer guvernului ''clarificări'' în legătură cu achiziţiile publice realizate în timpul pandemiei

Ungaria: Socialiştii cer guvernului ''clarificări'' în legătură cu achiziţiile publice realizate în timpul pandemiei

Partidul Socialist din Ungaria a cerut guvernului conservator "clarificări" în legătură cu achiziţiile publice realizate în timpul epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat vineri o deputată socialistă citată de MTI.

Ministerul de Externe a ordonat achiziţia de ventilatoare "la un preţ exorbitant" în comparaţie cu cele practicate pe plan internaţional, iar una dintre companiile implicate în aceste achiziţii a făcut obiectul unui scandal în Slovenia, a spus Ildiko Borbely Bango în cursul unei conferinţe de presă online.

Socialiştii le vor adresa întrebări scrise ministrului resurselor umane Miklos Kasler şi ministrului de externe Peter Szijjarto în legătură cu procesul de decizie privind achiziţia ventilatoarelor, intermediarii angajaţi şi numărul de aparate livrate practic spitalelor, a subliniat parlamentara ungară.

Ea le-a cerut totodată formaţiunilor guvernamentale să susţină înfiinţarea unei comisii parlamentare care să examineze rezultatele măsurilor luate de guvern în timpul epidemiei.

Această comisie poate funcţiona şi ca un for pentru pregătirile în perspectiva unui potenţial nou val al epidemiei, pregătiri care să aibă în vedere evitarea scenariului cu un număr mare de infectări în spitale. "Jumătate din toate decesele" au survenit în urma infecţiilor contractate în spitale, a menţionat politiciana ungară.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Totul a fost o minciună” / Consilier OMS apropiat de Biden susţine brusc ideea că virusul provine din laborator

2 Liderul unui temut clan de lângă București, asasinat în SUA. A fost executat de mafia românească pentru 200.00…

3 Palatul Regal şi Cazinoul din Mamaia, pierdute definitiv printr-o sentinţă revoltătoare care-i uşurează viaţa …

4 Balamuc la vârful Poliției Române? / Gavriș fusese numit vineri seară, chiar în timp ce era la Hanul lui Manuc, …

5 Liberalizarea pieței energiei / Care este diferența între prețul din serviciul universal și cea mai mică ofert…