Ungaria: Socialiştii cer guvernului ''clarificări'' în legătură cu achiziţiile publice realizate în timpul pandemiei

Ungaria: Socialiştii cer guvernului ''clarificări'' în legătură cu achiziţiile publice realizate în timpul pandemiei

Partidul Socialist din Ungaria a cerut guvernului conservator "clarificări" în legătură cu achiziţiile publice realizate în timpul epidemiei cu noul coronavirus, a anunţat vineri o deputată socialistă citată de MTI.

Ministerul de Externe a ordonat achiziţia de ventilatoare "la un preţ exorbitant" în comparaţie cu cele practicate pe plan internaţional, iar una dintre companiile implicate în aceste achiziţii a făcut obiectul unui scandal în Slovenia, a spus Ildiko Borbely Bango în cursul unei conferinţe de presă online.

Socialiştii le vor adresa întrebări scrise ministrului resurselor umane Miklos Kasler şi ministrului de externe Peter Szijjarto în legătură cu procesul de decizie privind achiziţia ventilatoarelor, intermediarii angajaţi şi numărul de aparate livrate practic spitalelor, a subliniat parlamentara ungară.

Ea le-a cerut totodată formaţiunilor guvernamentale să susţină înfiinţarea unei comisii parlamentare care să examineze rezultatele măsurilor luate de guvern în timpul epidemiei.

Această comisie poate funcţiona şi ca un for pentru pregătirile în perspectiva unui potenţial nou val al epidemiei, pregătiri care să aibă în vedere evitarea scenariului cu un număr mare de infectări în spitale. "Jumătate din toate decesele" au survenit în urma infecţiilor contractate în spitale, a menţionat politiciana ungară.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Sondaj Avangarde / Firea a început să recupereze teren... Piedone, în cădere liberă