Ungaria va avea de ales în 2018 între Viktor "Orban și demontarea gardului" (responsabil Fidesz)

Ungaria va avea de ales în 2018 între Viktor "Orban și demontarea gardului" (responsabil Fidesz)

Ungaria va avea de ales la scrutinul de anul viitor între premierul Viktor Orban și desființarea gardului la frontieră, a declarat duminică responsabilul de comunicare al partidului ungar de guvernământ Fidesz, Balazs Hidveghi, citat de MTI.

"Avem de ales între a ne proteja țara sau a permite ca să se schimbe pentru totdeauna", a afirmat Balazs Hidveghi într-o conferință de presă, referindu-se la estimări recente potrivit cărora se așteaptă ca aproximativ 60 de milioane de migranți să vină din Africa în Europa în următorii ani.

Această "invazie în masă a migranților" ce "reprezintă o amenințare fundamentală" pentru Europa este acum în al treilea an, a spus Hidveghi, adăugând că alianța de guvernământ de la Budapesta acționează pentru consolidarea securității Ungariei pentru ca poporul său "să-și poată crește copiii în pace".

"Ne-am dori să păstrăm Ungaria ca țară a ungurilor", a spus el.

În același context, reprezentantul Fidesz a criticat opoziția de stânga pe care a catalogat-o drept "compania lui Soros", cu referire la finanțatorul american George Soros, spunând că aceasta "a dat clar de înțeles că este gata să accepte migrația în masă".

El a mai spus că Laszlo Botka, nominalizat candidat al Partidului Socialist la funcția de premier, a declarat că va "merge direct la Bruxelles după numirea sa" pentru a anunța că intenționează să demonteze gardul de la granița sudică.

"Ferenc Gyurcsany și coaliția sa democratică intră în aceeași categorie", a spus Hidveghi, afirmând că fostul premier a fost un "susținător entuziast" al politicii Bruxellesului în materie de migrație.

Oficialul Fidesz a mai spus că și partidul de opoziție Egyutt aparține de "compania Soros", susținând că liderii acestuia au protestat împotriva măsurilor guvernului de protejare la granița sudică împreună "cu liderii organizațiilor Soros".

Referitor la partidul naționalist radical Jobbik, Hidveghi a afirmat că "ne-am obișnuit să-l auzim pe Gabor Vona (șeful partidului — n.r.) negând tot ceea ce a spus cu o zi înainte pentru bani și putere". În opinia sa, Jobbik a devenit un jucător politic pe care nu te poți baza sub nicio formă.

Același responsabil Fidesz a declarat că partidul său se așteaptă la posibilitatea unor proteste violente de stradă pe parcursul perioadei de campanie în toamnă, evocând numeroase exemple de proteste violente în Europa Centrală și de Est, organizate de "autointitulate grupuri civice, care de fapt îl serveau pe Soros".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina