Unităţi militare americane se pregătesc pentru un nou scenariu de război cu Rusia

Unităţi militare americane se pregătesc pentru un nou scenariu de război cu Rusia

Repetiții secrete de misiuni și alte operațiuni efectuate de 1.400 de trupe americane și aliate pentru a combate amenințările rusești în schimbare au scos la iveală o tensiune fundamentală în administrația Trump: în timp ce președintele curtează Moscova, o mare parte a guvernului său consideră că aceasta este un dușman din ce în ce mai periculos, informează Sfgate.com , citat de Rador, conform  G4Media.ro .

Cu câteva zile înainte ca președintele Trump să facă lumină în legătură cu intervenția Rusiei în alegerile americane, în cadrul unei întâlniri de luna trecută cu președintele Vladimir Putin, unităţile armatei, Green Berets și Navy SEAL, au practicat misiuni de sprijin pentru forțele de rezistență locale din Europa de Est și țările baltice, pentru situaţia în care ar trebui să înfrunte comandouri rusești fără însemne militare, așa-numiţii mici oameni verzi care au ajutat Moscova să confişte Crimeea în 2014, informează sursa citată.

”În conformitate cu o strategie revizuită a Pentagonului pentru a contracara amenințările din ce în ce mai mari din partea Rusiei și a Chinei, comandanții americani se alătură partenerilor de pe flancul estic al Europei pentru a contracara așa-numitul război hibrid al Rusiei, despre care oficialii aliaţi spun că implică din ce în ce mai mult manipularea evenimentelor folosind un amestec de subterfugii, atacuri cibernetice şi războiul informațional. Amenințările sunt ca un ecou la intriga din perioada Războiului Rece, dar până în prezent sunt combătute cu biţi şi lungimi de undă, nu cu bombe și gloanțe. „Înapoi în viitor”, a declarat generalul Richard Clarke, șeful comandamentului special al operațiunilor Pentagonului”, notează Sfgate.com, citat de Rador.

Exercițiul de două săptămâni din Ungaria, Bulgaria și România a oferit o fereastră în operațiunile necunoscute așa-numite „zone gri”, menite să rămână sub pragul instigării unui conflict deschis, dar întotdeauna riscă să atingă exact ceea ce ambele părți încearcă să evite: un război cu gloanţe, mai arată sursa citată.

Exercițiul Operațiunilor Speciale a venit în același timp cu unul dintre cele mai mari exerciții conduse de SUA de când Rusia a invadat Crimeea. Aceasta a implicat mii de alte trupe americane și europene convenționale și 50 de nave care au simulat un asalt pe coasta baltică, în apropiere de Rusia, notează Sfgate.com, citat de Rador.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

2 VIDEO Cu monstrul ăsta i-au „spart” ucrainenii pe ruși în Crimeea! / Americanii, se spune, și-au băgat și ei, puțin, codița...

3 Armata SUA a urmărit luni un avion rusesc care a intrat de două ori în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

4 ULTIMA ORĂ Dezvăluiri în The Washington Post / Primele detalii despre „măcelul” din Crimeea! 10 avioane rusești au fost distruse!

5 VIDEO „Acesta este doar începutul” / Ucrainenii au „măcelărit” aerodromul din Crimeea de unde rușii efectuează lovituri aeriene asupra orașelor!