Universal Music a cumpărat catalogul muzical al cântăreţului Elvis Presley

Universal Music a cumpărat catalogul muzical al cântăreţului Elvis Presley

Universal Music a achiziţionat încă un catalog muzical de prestigiu, cel al cântăreţului american Elvis Presley, supranumit "regele rock-and-rollului", care include cântece de mare succes, precum "Can't Help Falling in Love" şi "Jailhouse Rock", în urma unei tranzacţii încheiate cu Authentic Brands Group, informează Reuters.

Termenii financiari ai acestei achiziţii nu au fost dezvăluiţi, însă Universal Music Publishing Group a anunţat marţi că tranzacţia îi va permite să colecteze venituri atunci când cântecele lui Elvis Presley sunt utilizate în mass-media, filme şi programe de televiziune.

Acordul a fost anunţat cu puţin timp înainte ca un film dedicat celebrului cântăreţ american, "Elvis", regizat de Baz Luhrmann şi avându-i ca protagonişti pe actorii Tom Hanks şi Austin Butler, să aibă premiera mondială la Festivalul de la Cannes în luna mai, ce va fi urmată de lansări în cinematografele din lumea întreagă în luna iunie.

Drepturile de autor aferente catalogului muzical al cântăreţului Elvis Presley sunt în prezent deţinute de compania Authentic Brands Group, al cărei portofoliu cuprinde brandurile asociate mai multor celebrităţi, precum Marilyn Monroe şi Muhammad Ali.

Elvis Presley, considerat cel mai bine vândut cântăreţ solo din toate timpurile, a lansat de-a lungul carierei sale numeroase albume şi single-uri, care s-au vândut în peste 500 de milioane de copii pe plan mondial. De asemenea, artistul american deţine recordul pentru cele mai multe piese intrate în Topul 40 al revistei Billboard, după ce 114 dintre cântecele sale au reuşit această performanţă.

În 1973, Elvis Presley a intrat în istoria industriei de televiziune şi de divertisment prin intermediul concertului său "Elvis: Aloha from Hawaii via Satellite". Acel show a fost primul concert din lume difuzat în direct, la nivel mondial, prin satelit.

Anunţul de marţi a fost făcut într-o perioadă în care companiile din industria muzicală încearcă să îşi crească veniturile achiziţionând sau administrând cataloagele muzicale ale unor artişti după ce pandemia de COVID-19 a amânat lansările unor albume noi şi a afectat profiturile obţinute din streaming.

La începutul acestui an, cântăreţul britanic Sting şi-a vândut catalogul muzical către Universal Music, iar divizia de publishing muzical de la Warner Music Group a cumpărat întregul catalog al regretatului star David Bowie, a cărui carieră muzicală s-a întins pe o perioadă de şase decenii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...