Unul dintre „asasinii pădurilor”, condamnat de Crăciun la 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Unul dintre „asasinii pădurilor”, condamnat de Crăciun la 7 ani și 6 luni de închisoare cu executare

Fostul parlamentar Mihai Goțiu anunță că Tribunalul Argeș a dat pe 27 decembrie prima sentință în Dosarul ”Cheresteaua 1”, deschis în 2016.

"7 ani și 6 luni de închisoare (cu executare) este pedeapsa primită de Andrei Ion, capul rețelei de tip mafiot care a ras pădurile de pe Valea Vâlsanului (din Munții Făgăraș), din partea judecătorilor de la Tribunalul Argeș, ca primă sentință în Dosarul ”Cheresteaua 1”, deschis în 2016.

În același dosar, Gheorghe Mihai, șef de district a fost condamnat la 4 ani de închisoare, cu executare, la fel ca și pădurarul Vasile Uță. Alți cinci inculpați în dosar, printre care și fiul lui Andrei Ion, au primit pedepse între 3 și 4 ani (cu suspendare), iar unul a fost condamnat la amendă penală.

De asemenea, firmele din dosar au primit amenzi penale, dar, mai ales, condamnări la plata de despăgubiri civile și confiscări în valoare totală de peste 10 milioane de lei.

Cu Andrei Ion, zis și ”Brânză” (șeful Clanului ”Brânză”), am avut ocazia să mă întâlnesc personal, anul trecut, când documentam, pe teren, tăierile ilegale masive de păduri de pe Valea Vâlsanului. Omul m-a urmărit pe tot parcursul documentării și, când l-am filmat cu telefonul, întrebându-l ce face, a pretins că ar fi... turist.

Condamnările nu sunt definitive. Sper, însă, că la apel, sentințele vor fi și mai drastice. Pentru că măcelul făcut pe Valea Vâlsanului e uriaș. Doar în Dosarul ”Cheresteaua 1” e vorba de aproximativ 23.000 de copaci tăiați ilegal (aproximativ 1.000 de camioane cu lemne). Iar aceasta e doar o parte mică a dezastrului! Cum am mai spus și cu alte ocazii, mai devreme ori mai târziu, mafioții ăștia vor ajunge după gratii. Iar o asemenea veste, pe final de an, ne arată că nu sunt speranțe deșarte!", a scris Goțiu pe Facebook.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”