UPDATE Accident feroviar în Bulgaria: Cel puțin cinci morți și 25 de răniți (nou bilanț)

UPDATE Accident feroviar în Bulgaria: Cel puțin cinci morți și 25 de răniți (nou bilanț)

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața și 25 au fost rănite când un tren de marfă a deraiat și a explodat la intrarea în gara din localitatea bulgară Hitrino, relatează Reuters.

Cel puțin trei dintre victime rămân în stare critică și numărul acestora ar putea crește, au afirmat autoritățile.

'Vor fi cu siguranță mai multe victime', a declarat premierul bulgar în exercițiu Boiko Borisov după ce a sosit la fața locului, în localitatea Hitrino situată la 280 km nord-est de capitala Sofia.

Șapte dintre vagoanele cisternă ale trenului, care transporta propan butan și propilenă, au deraiat la intrarea în gară, au lovit linia de electricitate și au explodat, a declarat directorul general al Companiei naționale de infrastructură feroviară, Mincho Lambrev.

'Două explozii au provocat un incendiu de proporții și au distrus cel puțin 20 de clădiri. Multe persoane sunt rănite ...mulți prezintă arsuri', a declarat secretarul de stat în Ministerul bulgar de Interne, Georgi Kostov.

Un băiat de 18 ani a decedat din cauza rănilor în spitalul din orașul Șumen, a anunțat un oficial al spitalului.

Aproximativ 150 de pompieri încearcă să stingă incendiul și caută supraviețuitori în casele din apropierea locului unde a avut loc explozia.

Toate ambulanțele din orașele situate în apropiere, Razgrad, Șumen și Tărgoviște au fost trimise la locul accidentului, a declarat șeful serviciului de pompieri, Nikolay Nikolov, citat de Focus News Agency.

Accident feroviar în nord-estul Bulgariei: Cel puțin patru morți și numeroși răniți (media)

Cel puțin patru persoane și-au pierdut viața și numeroase au fost rănite, sâmbătă dimineața, într-o explozie produsă după deraierea unui tren de marfă în nord-estul Bulgariei, a anunțat poliția locală, relatează Novinite.

Potrivit unor surse medicale oficiale, citate de NOVATV, cel puțin 25 de persoane au fost spitalizate, multe dintre ele fiind grav rănite, în timp ce Ministerul de Interne a anunțat 12 răniți.

Accidentul s-a produs la ora locală 05:40. Explozia a avut loc după ce trenul care transporta cisterne încărcate cu gaz petrolier lichefiat a deraiat în apropiere de localitatea Hitrino, lângă orașul Șumen, în timp ce circula pe ruta Ruse-Varna.

Toate ambulanțele din orașele situate în apropiere, Razgrad, Șumen și Tărgoviște au fost trimise la locul accidentului, a declarat șeful serviciului de pompieri, Nikolay Nikolov, citat de Focus News Agency.

Cel puțin 20 de clădiri au fost distruse de explozie. Nu sunt așteptate noi explozii, dar împrejurimile imediate ale locului sunt evacuate, a precizat Nikolov.

Nu se cunoaște deocamdată cauza deraierii trenului, menționează Novinite.

Premierul bulgar în exercițiu Boiko Borisov s-a deplasat la locul accidentului. El le-a cerut cetățenilor să doneze sânge pentru a-i ajuta pe răniți.

AGERPRES/( AS — editor: Violeta Gheorghe, editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa