UPDATE Acționarii Digi Communication intenționează să obțină 1,218 miliarde lei din listarea companiei

UPDATE Acționarii Digi Communication intenționează să obțină 1,218 miliarde lei din listarea companiei

Acționarii Digi Communication intenționează să obțină 1,218 miliarde lei din listarea la bursă a companiei, iar prețul de ofertă așteptat este între 38 și 56 lei/acțiune, reiese din prospectul publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

Oferta este formată din două tranșe, cea a investitorilor instituționali și cea de retail.

Tranșa Investitorilor Instituționali se adresează anumitor Investitori Calificați din Uniunea Europeană și din afara Statelor Unite ale Americii și, conform Regulamentului S și din Statele Unite, numai persoanelor considerate în mod rezonabil a fi QIB (cumpărător instituțional calificat, n.r.), conform Regulii 144A sau în temeiul unei alte scutiri de la cerințele de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare sau în cadrul unei tranzacții care nu face obiectul cerințelor de înregistrare din Legea privind Valorile Mobiliare. Tranșa va avea alocat un număr inițial de 18.482.492 acțiuni, reprezentând 85% din numărul inițial de acțiuni oferite.

Tranșa Investitorilor de Retail se adresează persoanelor fizice sau juridice, altele decât investitorii instituționali, și va avea alocat un număr inițial de 3.261.616 acțiuni oferite, reprezentând 15% din numărul inițial de acțiuni oferite.

În acest moment, capitalul social subscris al societății este compus din 65.756.028 acțiuni de Clasă A cu o valoare nominală de 0,10 euro fiecare, precum și din 34.243.972 acțiuni de Clasă B, cu o valoare nominală de 0,01 euro fiecare.

Acțiunile incluse în ofertă sunt de clasă B, astfel că reprezintă mai puține drepturi de vot.

"Fiecare acțiune oferită va avea aceleași drepturi, inclusiv în ceea ce privește drepturile de vot și la dividende. Acțiunile oferite vor avea aceleași drepturi la dividend ca și acțiunile Clasa A, însă acțiunile oferite vor avea drepturi de vot mai puține în comparație cu drepturile de vot aferente acțiunilor Clasa A, care vor avea 10 drepturi de vot pe acțiune", menționează sursa citată.

Compania va fi listată cu simbolul DIGI, iar tranzacționarea acțiunilor este estimată să înceapă din 16 mai.

Digi Communication este acționarul majoritar al operatorului de telecomunicații RCS&RDS.

"Pentru anul încheiat la data de 31 decembrie 2016, operațiunile noastre din România au reprezentat 612,7 milioane euro, sau 72,7%, din veniturile noastre totale; operațiunile noastre din Ungaria au reprezentat 137,9 milioane euro, sau 16,4%, din veniturile noastre totale; operațiunile noastre din Spania au reprezentat 83,0 milioane euro, sau 9,9% din veniturile noastre totale; iar operațiunile noastre din Italia au reprezentat 9,2 milioane euro, sau 1,1%, din veniturile noastre totale", se precizează în prospectul de ofertă.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale