UPDATE Alexandru Rafila: Aproape 15.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultima săptămână. Raportările se vor face zilnic VIDEO

UPDATE Alexandru Rafila: Aproape 15.000 de cazuri de COVID-19 au fost înregistrate în ultima săptămână. Raportările se vor face zilnic VIDEO

UPDATE:

Ministrul a declarat luni că Bucureşti este un caz aparte şi ocupă aproape o treime din cazurile de la nivel naţional, dar şi că paturile din spitale se vor suplimenta.

În plus, el a precizat că situaţia copiilor în spitale nu este una îngrijorătoare şi că se vor înfiinţa două centre de evaluare pentru copii în Bucureşti. DSP analizează locaţiile.

UPDATE: Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienţilor care erau deja pozitivi, 583 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Din totalul pacienţilor internaţi în prezent, 225 sunt minori, 225 fiind internaţi în secţii şi 0 la ATI.

Ministrul a precizat că este o creştere aşteptată şi că această situaţie va dura 4-5 săptămâni şi că tulpina dominantă este omicron.

„Practic, în ultimele trei săptămâni am avut o dublare săptămânală a numărului de cazuri”, a afirmat ministrul.

Alexandru Rafila susţine că evoluţia numărului de cazuri este cea la care autorităţile s-au aşteptat.

„E un trend aşteptat. Conform şi previziunilor INSP. Opinia noastră este că această creştere va mai dura circa 4-5 săptămâni, până la jumătatea lunii august, după care probabil numărul de cazuri se va stabiliza şi o să vedem când va începe să se reducă”, adaugă medicul.

În spitale sunt internaţi peste 1.400 de români. 86 de români sunt internaţi pe ATI, iar 68 din ei sunt nevaccinaţi. 33 de români au murit în cursul săptămânii trecute.

În ceea ce priveşte numărul deceselor, acesta a crescut de la 16 la 33 de decese săptămânal.

Potrivit ministrului, pozitivitatea cazurilor a crescut cu aproape 50%. Proporţia de cazuri pozitive este de 12%, pe care ministrul o cataloghează drept „un indicator bun” prin comparaţie cu valurile precedente, când acest indicator a depăşit 30%

Potrivit lui Rafila, tulpina Omicron este dominanţă şi deja au fost secvenţiate primele cazuri cu subvarianta BA. 5, care este responsabilă de accelerarea din nou a pandemiei.

Şi în ultima săptămână Bucureştiul se situează pe primul loc în ceea ce priveşte numărul de cazuri, cu aproximativ o treime dintre cele înregistrate la nivel naţional.

Alexandru Rafila precizează că serviciile de ambulanţă „fac faţă” solicitărilor privind testarea. Conform acestuia, pentru serviciul de ambulanţă Bucureşti – Ilfov există „până În 100 de solicitări pe zi” pentru testare, număr care nu ridică probleme.

Ministrul a recomandat persoanelor care se testează singure şi care au simptome să se izoleze, pentru a-i proteja pe cei din jur.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante