UPDATE Atacatorul din campusul din Columbus, identificat ca fiind un student al universității din Ohio (autorități)

UPDATE Atacatorul din campusul din Columbus, identificat ca fiind un student al universității din Ohio (autorități)

Autorul atacului de luni dintr-un campus al universității de stat din Ohio, la Columbus, ucis de poliție, a fost identificat de autorități ca fiind Abdul Razak Ali Artan, un student al instituției de învățământ, transmite AFP.

* SUA: Alerta a fost ridicată la Universitatea de stat din Ohio; atacatorul a fost împușcat

"Putem să vă spunem că suspectul este un student al universității", a declarat șeful poliției universității, Craig Stone, într-o conferință de presă.

Atacatorul, care potrivit mass-media americane este de origine somaleză, a rănit nouă persoane, cu o mașină și un cuțit de măcelar, la Columbus, în campusul universității de stat din Ohio, înainte de a fi ucis de poliție, care nu îndepărtează nicio pistă privind mobilul acțiunii, inclusiv pe cea teroristă.

"Spre ora 9,52 (ora locală, 15,52 GMT), un bărbat suspect a luat un viraj cu mașina (...) și a lovit trecătorii. El a ieșit din vehicul și a folosit un cuțit de măcelar începând să înjunghie oamenii", a spus Craig Stone, șeful poliției universității, în cadrul unei conferințe de presă.

Un polițist venit în ajutor l-a ucis pe suspect, a arătat președintele instituției, Michael Drake.

Nicio pistă nu este îndepărtată, a indicat șefa poliției din Columbus, Kim Jacobs.

Întrebată dacă este vorba de un act "terorist", responsabila poliției municipale a răspuns: "cred că trebuie să studiem asta, această posibilitate", notând că un bărbat a mai atacat cu cuțitul, într-un oraș, în acest an.

AFP amintește că un american de origine somaleză "radicalizat" a rănit cu cuțitul zece persoane într-un centru comercial din Minnesota (nord), la mijlocul lui septembrie, înainte de a fi doborât de poliție. Atacul respectiv a fost revendicat de gruparea jihadistă Stat Islamic.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a confirmat luni că poliția federală (FBI) ajută forțele de ordine locale în ancheta din Ohio.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”