UPDATE Atacul cu un cuțit de la Munchen: Un mort și trei răniți (parchet)

UPDATE Atacul cu un cuțit de la Munchen: Un mort și trei răniți (parchet)

UPDATE ORA 11.00 O persoană a fost ucisă și alte trei rănite într-un atac comis marți dimineața de către un german cu un cuțit într-o gară din apropiere de Munchen, în sudul Germaniei, acțiunea având un mobil ''a priori islamist'', potrivit parchetului, relatează AFP.

Agresorul, în vârstă de 27 de ani, care a fost arestat, ''a făcut declarații la locul faptei ce trimit spre o motivație politică, a priori islamistă'', a explicat parchetul, precizând că una dintre persoanele atacate a murit din cauza rănilor.

ORA 9.43 Un bărbat, care ar fi strigat "Allahu Akbar", a atacat cu un cuțit călători într-o gară din Munchen (radio)

Un bărbat a atacat cu un cuțit marți dimineață călători într-o gară din apropierea orașului Munchen din sudul Germaniei, rănind patru persoane, dintre care una grav, relatează Reuters și AFP.

Potrivit postului de radio bavarez Bayerischer Rundfunk, poliția verifică declarații ale martorilor potrivit cărora bărbatul ar fi strigat 'Allahu Akbar' în cursul atacului.

Media germane au relatat că poliția l-a arestat pe atacator și că toate victimele sunt bărbați. Poliția a precizat doar că ia în considerare o motivație 'politică' a atacului.

Germania, care are un rol de sprijin în lupta împotriva Statului Islamic (SI), nu a fost până în prezent ținta unui atac major din partea militanților islamiști, așa cum au fost țările vecine Franța și Belgia.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”