UPDATE Avocatul Dancu: Datele noastre, la acest moment, confirmă faptul că focul a fost pus | Anchetator: Nu există niciun indiciu cu referire la o mână criminală în cazul incendiului de la Bamboo

UPDATE Avocatul Dancu: Datele noastre, la acest moment, confirmă faptul că focul a fost pus | Anchetator: Nu există niciun indiciu cu referire la o mână criminală în cazul incendiului de la Bamboo

UPDATE ORA 14.54 Anchetatorii susțin că nu au niciun indiciu cu privire la o mână criminală care ar fi provocat incendiul de la clubul Bamboo din Capitală.

* UPDATE Procurorul Mihai Prună: Am început o cercetare la fața locului; incendiul de la Bamboo nu este încă declarat lichidat | INSEMEX Petroșani va face o expertiză

"Nu există niciun indiciu cu referire la o mână criminală, așa cum s-a vehiculat. Cercetarea încă nu a început în ceea ce privește structura, locul de unde a pornit incendiul și cum anume s-a propagat. Urmează ca, după ce avem definitivate aceste lucruri, să fie analizate cele mai bune ipoteze de lucru și principala versiune a ceea ce s-a întâmplat", a declarat șeful Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei, Radu Gavriș, aflat duminică la fața locului, împreună cu procurorul de la Parchetul de pe lângă Tribunalul București Mihai Prună.

Precizarea anchetatorilor vine după ce creatorul de modă Cătălin Botezatu, fost acționar al firmei care operează clubul Bamboo, a declarat sâmbătă că "e posibil să fi fost pus foc de cineva", deoarece clubul avea "dușmani".

De asemenea, avocatul patronilor de la Bamboo, Cătălin Dancu, a spus duminică, la Poliția Capitalei, că din datele pe care le are rezultă că focul ar fi fost pus de cineva.

Pe de altă parte, anchetatorii au explicat că au primit mai multe documente de la diverse instituții, care sunt acum analizate.

"Situația pacienților este destul de clară pentru noi. S-a cerut și s-a obținut o mare parte din actele medicale întocmite la nivelul spitalelor. Am solicitat și primit, în cursul zilei de ieri, acte de la Primăria sectorului 2, Poliția Locală Sector 2, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și de la unitățile medicale unde au fost prezentați sau internați pacienții. Tot acest volum de acte trebuie evaluat înainte de a putea da o informație care să aibă un caracter de certitudine", a spus Gavriș.

Audierile în acest caz vor continua duminică și în zilele următoare, urmând să fie citat și patronul clubului.

UPDATE ORA 14.07 Avocatul Cătălin Dancu a declarat, duminică, la Poliția Capitalei, că din datele pe care le au până în acest moment rezultă că focul ar fi fost pus.

"Am explicat din poziția administratorului cum au decurs evenimentele din seara respectivă. S-au lămurit și procurorii cu privire la măsurile de protecție și de evacuare a persoanelor din club. Datele noastre la acest moment, din martorii existenți, confirmă faptul că incendiul a fost pus. Urmează să observăm și să verifice și procurorii persoanele din zona fostei săli fitness a clubului. (...) Au fost identificate persoane necunoscute clubului care se aflau în această zonă", a susținut avocatul patronilor clubului Bamboo.

Întrebat dacă atunci când susține că focul a fost pus se bazează pe existența unor imagini de pe camerele de supraveghere, Cătălin Dancu a afirmat că acest lucru se solicită de către procurori.

"Asta se cere acum de procurori. Am dat niște date și informații legate de persoane pe care noi le considerăm, ca și echipă de lucru, străine clubului. Era un alt eveniment în ballroom-ul alăturat clubului, unde a fost sala de fitness. Toate datele duc în acea direcție pentru izbucnirea incendiului. (...) Avem date pentru că sunt martori, angajați ai clubului, care au sesizat administratorii că sunt persoane străini în acea zonă, unde, în mod normal, nu aveau ce căuta. Este o zonă de depozit, este o zonă părăsită, a fost sală de fitness. Acum era nefuncțională", a explicat el.

Avocatul a adăugat că ospătarii cred că acele persoane străine proveneau din sala în care se desfășura celălalt eveniment.

Pe de altă parte, el a spus că nu este adevărată nicio susținere transmisă în spațiul public referitoare la faptul că incendiul ar fi izbucnit ca urmare a fumatului în incinta clubului.

"Toți angajații au intervenit și persoanele, clienții care fumau, fie imediat au fost obligați să stingă țigările, fie au fost evacuați. Clubul Bamboo deține un loc privat în care se poate fuma conform standardelor. Deci nu era nevoie să se fumeze în club", a precizat Dancu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa