UPDATE Băsescu a plecat de la Parchet; Avocat: A fost audiat ca martor; există un singur adevăr - nu a încălcat niciodată legea

UPDATE Băsescu a plecat de la Parchet; Avocat: A fost audiat ca martor; există un singur adevăr - nu a încălcat niciodată legea

Fostul președinte Traian Băsescu a fost audiat luni, aproximativ o oră, de procurorii de la Parchetul General, într-un dosar privind retrocedarea unor imobile pe vremea când era primar general al Capitalei.

* Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

La ieșirea din sediul parchetului, Traian Băsescu a negat că îl cunoaște pe beneficiarul retrocedărilor și a spus că acea tranzacție s-a făcut în condițiile legii.

Avocatul Dan Apostol a declarat că fostul președinte a fost audiat în calitate de martor și că nu are nicio emoție în legătură cu dosarele pe care procurorii i le-au deschis.

''În toate dosarele intentate împotriva dânsului, soluția a fost mereu aceeași, pe care o știți, și nu are nicio emoție din niciun punct de vedere, în niciun dosar penal intentat dânsului, deoarece există un singur adevăr — nu a încălcat niciodată legea'', a spus apărătorul lui Băsescu.

Presa centrală relata faptul că, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a retrocedat 66 de case unei singure persoane. Ulterior, chiriașii din acele imobile au reclamat faptul că beneficiarul retrocedării nu ar fi fost moștenitorul de drept.

Traian Băsescu, la Parchetul General

Fostul președinte Traian Băsescu s-a prezentat luni la Parchetul General, unde urmează să fie audiat de procurori într-un dosar privind retrocedarea unor imobile pe vremea când era primar general al Capitalei.

La intrarea în sediul Parchetului, Băsescu a afirmat că nu există niciun act semnat de el care să fi fost încheiat fără respectarea legii.

Întrebat de jurnaliști în legătură cu dosarul în care urmează să fie audiat, Traian Băsescu a răspuns: ''Nu există vreun act semnat de mine care să fie ilegal''.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu