UPDATE Belgia: Atacul asupra militarilor în centrul Bruxellesului este considerat "terorist" (Parchet) - FOTO

UPDATE Belgia: Atacul asupra militarilor în centrul Bruxellesului este considerat "terorist" (Parchet) - FOTO

UPDATE ORA 23.55 Agresiunea cu cuțit comisă vineri seară în centrul Bruxellesului contra a doi militari este considerată ca un "atac terorist", a precizat Parchetul federal belgian pentru AFP.

"Considerăm că este vorba despre un atac terorist", a declarat o purtătoare de cuvânt a Parchetului.

ORA 22.49 Belgia: Un individ a fost împușcat după ce a agresat doi militari în centrul Bruxellesului

Atacatorul, asupra căruia soldații au deschis focul cu armele din dotare, "a decedat", a adăugat eaUn individ a atacat un soldat cu un cuțit, vineri seară, în centrul Bruxellesului, înainte de a fi "neutralizat" de militari aflați la fața locului, un informat autoritățile belgiene.

"A avut loc un atac asupra unui militar la Bruxelles", a declarat pentru AFP poliția federală, adăugând că "militari prezenți la fața locului au ripostat". Atacatorul era înarmat cu un cuțit, a precizat Parchetul federal belgian, însărcinat cu acest dosar.

O patrulă de "militari a neutralizat un individ", a informat la rândul său Centrul belgian de criză pe contul său de Twitter , în timp ce mass-media au anunțat că el a fost "grav rănit". Agresorul nu era cunoscut pentru acte de terorism.

Potrivit agenției de presă Belga, bărbatul, în vârstă de "vreo 30 de ani", a fost transportat la spital. El ar fi rănit doi militari, potrivit Belga, unul la față și altul la mână.

Agresorul a strigat "Allah Akbar", potrivit primarului orașului Bruxelles, Philippe Close. O sursă din cadrul poliției a afirmat pentru cotidianul lesoir.be că este vorba despre un somalez.

"Întreg sprijinul nostru pentru militarii noștri", a scris pe Twitter premierul belgian, Charles Michel. "Serviciile noastre de securitate rămân în expectativă. Urmărim situația îndeaproape" cu Centrul de criză, a adăugat el.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Casei de Pensii anunță oficial care sunt pensiile care cresc cu 80-90% de la 1 septembrie

2 Directoarea Amelie Mauresmo i-a spus verde-n față lui Halep de ce nu i-a dat wildcard la Roland Garros

3 Adevărata bombă din dosarul Coldea-Dumbravă?

4 E bine să nu uităm aceste amănunte, oameni buni...

5 „Nu poți trăi în păcat. Eu sunt cu frica lui Dumnezeu”