UPDATE Bistrița-Năsăud: Doi bărbați și-au pierdut viața și o vârstnică a fost rănită în urma furtunii

UPDATE Bistrița-Năsăud: Doi bărbați și-au pierdut viața și o vârstnică a fost rănită în urma furtunii

O femeie în vârstă de aproximativ 80 de ani din satul Breaza, comuna Negrilești din județul Bistrița-Năsăud, a suferit mai multe fracturi după ce a fost lovită de un hambar luat de vânt.

Primarul comunei Negrilești, Dumitru Costin, a declarat, pentru AGERPRES, că incidentul s-a produs din cauza furtunii, femeia fiind preluată de un echipaj medical și transportată la spital.

În comună, furtuna a mai pus la pământ copaci, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă.

Doi bărbați și-au pierdut viața, duminică seara, în județul Bistrița-Năsăud, după ce au fost loviți de copacii rupți de furtună, primul incident având loc în Parcul Municipal din Bistrița, iar al doilea în satul Borleasa, comuna Târlișua.

UPDATE Bistrița-Năsăud: O a doua persoană din județ și-a pierdut viața în urma furtunii

Un bărbat de aproximativ 40 de ani este cea de-a doua persoană decedată în urma furtunii care s-a abătut, duminică seara, asupra județului Bistrița-Năsăud, acesta fiind lovit de un copac pe raza localității Borleasa, comuna Târlișua.

Primarul comunei Târlișua, Vlăduț Purja, a declarat pentru AGERPRES că bărbatul traversa o punte în momentul în care s-a declanșat furtuna și a fost lovit de un copac doborât de rafalele de vânt.

În comună, vântul puternic a afectat numeroase acoperișuri, inclusiv al bisericii din Târlișua, și a pus la pământ mai mulți arbori, care au blocat accesul pe drumurile comunale și chiar și pe drumul județean din zonă.

Primul deces în urma furtunii s-a produs în municipiul Bistrița, în Parcul Muncipal, unde un bărbat în vârstă de aproximativ 50-60 ani a fost lovit de o creangă a unui copac în timp ce se plimba cu soția sa pe o alee din zona Palatului Culturii.

Alte patru decese asemănătoare au fos înregistrate în județul Timiș și încă unul în județul Arad.

UPDATE Bistrița-Năsăud: Bărbat decedat după ce a fost lovit în parc de o creangă ruptă de furtună

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a decedat, în Parcul Municipal din Bistrița, după ce a fost lovit în zona capului de creanga unui copac, ruptă în urma furtunii puternice care s-a abătut duminică seara asupra județului.

Aceasta este a șasea persoană decedată în urma furtunii care a lovit duminică județele din Vestul țării, alte patru fiind înregistrate în județul Timiș și încă una în județul Arad.

Potrivit reprezentanților ISU Bistrița-Năsăud, echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD venit la fața locului a intervenit aproximativ o oră prin manevre din resuscitare, care au rămas însă fără rezultat. În momentul când a fost lovit de creanga ruptă, bărbatul se plimba cu soția lui prin Parcul Municipal, în care mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic.

Totodată, reprezentanții ISU informează că echipaje de intervenție au fost trimise pentru o persoană inconștientă lovită de un copac, în localitatea Borleasa, precum și pentru o femeie cu fracturi în localitatea Breaza,ambele fiind situate în zona de munte, greu accesibilă, a județului.

De asemenea, din cauza copacilor căzuți a fost blocată circulația pe DN17C, la ieșirea din municipiul Bistrița spre Năsăud, și pe DN17D, între Năsăud și Salva, însă s-a intervenit de urgență și la această oră a fost reluat traficul rutier.

De asemenea, reprezentanții ISU anunță că acoperișuri căzute sau incendiate în urma furtunii, dar și copaci prăbușiți au mai fost înregistrate și în alte localități ale județului — la Beclean și Telciu.

Conform sursei citate, DN17 este blocat la ora transmiterii acestei știri în Pasul Tihuța, la granița dintre județele Bistrița-Năsăud și Suceava, pe un sens de mers din cauza copacilor căzuți în urma furtunii.

În municipiul Bistrița, echipajul de intervenție la înălțime al ISU s-a deplasat la Spitalul Județean de Urgență, unde o parte din acoperiș a fost afectată de rafalele puternice de vânt.

AGERPRES / (AS — autor: Tina Țucui, editori: Marius Frățilă, Irina Poenaru, editor online: Daniela Juncu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

2 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

3 CULISE „Veți muri toți, Și mă omorâți și pe mine” / Propoziția cu care președintele l-a eliminat pe Cîțu din sch…

4 Așa o fi?

5 ULTIMA ORĂ Cîțu a cedat! Generalul Nicolae Ciucă, propunerea PNL pentru funcția de premier!