UPDATE Cameră: Comisiile de specialitate au eliminat amenzile și capitolele referitoare la defăimare din legea lui Dragnea

UPDATE Cameră: Comisiile de specialitate au eliminat amenzile și capitolele referitoare la defăimare din legea lui Dragnea

Comisiile juridică și pentru drepturile omului de la Camera Deputaților au eliminat luni toate articolele referitoare la defăimare, incitare la ură și discriminare socială, precum și amenzile prevăzute în proiectul de lege inițiat de Liviu Dragnea.

Proiectul a primit și un alt titlu — proiectul legii privind asigurarea toleranței față de diferențele de grup.

Membrii celor două comisii au decis eliminarea definiției defăimării, dar și eliminarea sintagmelor "apartenență politică" și "avere" din text.

Raportul suplimentar al celor două comisii a fost adoptat cu 21 de voturi "pentru" și șapte "împotrivă".

Prezent la dezbaterile din comisii, inițiatorul proiectului, Liviu Dragnea, a menționat că inițiativa sa a avut în permanență "un caracter de promovare a toleranței și a demnității umane".

"Se va înființa, în cadrul CNCD, un departament care va urmări promovarea toleranței, este vorba de promovarea și garantarea toleranței prin trei mijloace și domenii: prin educație, prin sistemul administrației publice și prin presă, prin posturile publice. Nu vreau ca această lege să aibă un caracter sancționatoriu, din această lege am eliminat și noțiunea de defăimare, este o lege pentru promovarea toleranței și a demnității umane. Se vor elabora ghiduri de bune practici", a arătat Dragnea.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Interlopul Cătălin Mavrichie, asasinul lui „Caiac”, va fi eliberat condiționat după 13 ani de detenție

3 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante

4 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

5 Român prins după zece ani, graţie unui hamburger lăsat la locul faptei. A fost depistat cu ajutorul probei ADN