UPDATE CFR SA: Circulație feroviară în condiții de iarnă; 79 de trenuri de călători, anulate

UPDATE CFR SA: Circulație feroviară în condiții de iarnă; 79 de trenuri de călători, anulate

Circulația feroviară se desfășoară în condiții de iarnă, iar vineri la ora 16:30 erau anulate 79 de trenuri de călători din totalul de 1.774 de trenuri/zi, informează CFR SA pe propria pagină de Facebook.

* LIVE UPDATE | IGPR: Autostrazile A2 și A4, precum și 54 de sectoare de drumuri naționale/europene, închise din cauza vremii neprielnice

* LIVE UPDATE ANM: 8 județe rămân sub Cod portocaliu de ninsori, iar Capitala și alte 19 județe, sub Cod galben

Pe regionalele de căi ferate București, Craiova, Iași și Constanța ninge viscolit, iar vizibilitatea este sub 20-500 de metri. Stratul de zăpadă măsoară între 10 și 50 de centimetri, sulurile de zăpadă formate sunt de 40 de centimetri, iar temperatura în șină a ajuns la minus 3 — minus 11 grade.

Un număr de 795 de angajați ai CFR SA execută acțiuni de deszăpezire, iar 18 pluguri intervin la Videle, Lehliu — Sărulești Fir 2, Urziceni, Piatra Olt, Roșiori Nord, Depourile Adjud, Buzău, Galați, Constanța — Mangalia, Tulcea Oraș, Fetești — Ciulnița Fir II, Fetești — Țăndărei Fir I, Medgidia — Baia Dobrogei, Slobozia Veche — Andrășești.

Pe regionala Galați, este interzisă circulația cu automotoare și DHC, iar pe Constanța se circulă cu locomotive diesel. Secții unde trenurile circulă tractate cu locomotive Diesel sunt: Roșiori Est — Turnu Măgurele, Alexandria — Zimnicea, Banu Mărăcine — Caracal, Caracal — Malu Mare — interzis cu LE (locomotive electrice), Buzău — Făurei fir I și II, Drăgănești Olt — Caracal fir I și II — 50 km/h.

"Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească sau să verifice tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro (...). Dacă sunteți deja în tren accesați de pe laptop sau mobil www.cfr.ro apoi Trenul meu (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceți numărul exact al trenului în căsuța indicată și click pe Informații tren. Obțineți informații în timp real despre ce stație urmează, dacă aveți sau nu întârziere, minutele de staționare în următoarea gară și timpul estimat de sosire'', recomandă CFR SA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…