UPDATE Cioloș: Am primit mai multe informații în aceste zile de la SRI, inclusiv privind infecții nosocomiale

UPDATE Cioloș: Am primit mai multe informații în aceste zile de la SRI, inclusiv privind infecții nosocomiale

Premierul Dacian Cioloș a declarat, vineri, că a primit mai multe informații de la SRI, inclusiv legate de infecțiile nosocomiale și de potențiale probleme la modul cum s-au negociat și semnat anumite contracte. Potrivit prim-ministrului, Ministerul Sănătății o să facă un audit asupra contractelor care au fost semnate până acum, iar Corpul de control al Guvernului face verificări pe baza informațiilor primite de la SRI.

"Ministerul Sănătății o să facă un audit și asupra contractelor care au fost semnate până acum. Am primit mai multe informații în aceste zile și de la Serviciul Român de Informații. Apropo, domnul director mi-a arătat că în ultimii ani a trimis autorităților guvernamentale mai multe informări legat de inclusiv de infecțiile nosocomiale. L-am rugat să-mi trimită o sinteză și mi-a trimis acum o sinteză a informațiilor pe care le avea, inclusiv potențiale probleme la modul cum s-au negociat și semnat anumite contracte. Corpul de control al Guvernului verifică pe baza acestor informații, face anumite verificări", a afirmat Cioloș, vineri, la Ministerul Sănătății.

Prim-ministrul a menționat că va cere și autorităților publice locale care au în subordine spitale cu suspiciuni de probleme să lanseze un audit.

"Am cerut și conducerii Ministerului Sănătății să lanseze un audit pe unele contracte ale spitalelor care sunt în subordinea Ministerului și o să cer același lucru și autorităților publice locale care au în subordine spitale cu suspiciuni de probleme", a spus Dacian Cioloș.

Întrebat dacă auditul va viza inclusiv contractele pentru dezinfectanți, premierul a răspuns: "Da, contracte pentru dezinfectanți, pentru biocide. În primul rând pe astea ne concentrăm, pentru că pe astea am informații acum, anumite informații care să ne permită să lansăm anumite piste (...). Sunt unele informații pe care le-am primit care datează de un an sau doi, dar o să verificăm totuși modul în care au fost elaborate specificațiile tehnice și au fost negociate contractele".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…