UPDATE Circulația tramvaielor liniei 41, blocată miercuri de cel puțin trei ori; sistemul mecanic de salvare, una dintre cauze

UPDATE Circulația tramvaielor liniei 41, blocată miercuri de cel puțin trei ori; sistemul mecanic de salvare, una dintre cauze

UPDATE ORA 10.06 Circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost blocată miercuri dimineață de cel puțin trei ori din cauza declanșării sistemului mecanic de salvare, în momentul în care detectează gheață sau bulgări de zăpadă, potrivit reprezentanților Regiei Autonome de Transport București (RATB).

"Principala problemă care a apărut miercuri dimineața pe rețeaua de tramvaie a fost legată de declanșarea sistemului sistemului mecanic de salvare. Este vorba de acel grătar care cade efectiv când detectează bolovani sau bulgări de zăpadă și de gheață. De aceea, am fost nevoiți să intervenim operativ, am avut echipe mai ales pe linia 41 și în zonele critice ca să acționeze cât mai rapid", a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

Acesta a precizat că, în prezent, nu există blocaje pe linia 41, iar în cel mult două ore se va relua circulația și pe linia 32, după ce se va ridica restricția de la Piața Coșbuc.

RATB a anunțat miercuri dimineața că tramvaiele liniilor 23 și 32 și autobuzele liniei 117 sunt deviate din cauza prăbușirii unor ziduri ale fostei fabrici de bere Rahova, pe Bulevardul George Coșbuc.

Având în vedere condițiile meteo extreme, reprezentanții regiei au anunțat că RATB a dispus miercuri suplimentarea capacității de transport prin prelungirea programului de circulație pentru 70 de tramvaie, 228 de autobuze și 59 de troleibuze, astfel încât va fi în circulație întreg parcul disponibil de 1.184 de vehicule.

* ORA 8.02 Circulația tramvaielor liniei 41 a fost reluată după 25 de minute de blocaj; RATB suplimentează mijloacele de transport în comun

Circulația tramvaielor de pe linia 41 a fost blocată miercuri dimineață în jurul orei 7:00, timp de 25 de minute, din cauza unei tramvai defect în zona stadionului Ghencea, a declarat pentru AGERPRES purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Transport București (RATB), Constantin Tobescu.

"S-a reluat circulația în jurul orei 7:25 și avem capacitatea necesară pentru a prelua fluxurile de călători. Am suplimentat numărul mijloacelor de transport, dar avem și un plus de capacitate pentru că elevii nu merg încă la școală. La această oră se circulă cu toate mijloacele de transport, dar în condiții de iarnă. Toți lucrătorii sunt în stradă pentru a asigura monitorizare și a acționa în zona refugiilor.Singurele probleme pe care le avem sunt în zona liniilor deviate de tramvai 32 și 23 din Piața Coșbuc. Aici am introdus și o linie navetă de autobuze pe zona Depoul Alexandriei și Piața Chirigiu", a precizat Tobescu.

RATB a anunțat miercuri dimineața că tramvaiele liniilor 23 și 32 și autobuzele liniei 117 sunt deviate din cauza prăbușirii unor ziduri ale fostei Fabrici de bere Rahova, pe Bulevardul George Coșbuc.

"În dimineața zilei de 11 ianuarie 2017, pe Bd. G. Coșbuc, s-a prăbușit o parte din zidul fostei fabrici de bere Rahova. Au intervenit echipajele ISU, iar circulația a fost interzisă total între Piața Chirigiu și Rondul Regina Maria. Astfel, au fost deviate liniile RATB 23, 32 și 117", precizează reprezentanții RATB.

Tramvaiele Liniei 32 vor circula pe traseul Dep. Alexandria, Cal. Rahovei, Cal. Ferentarilor, Zețari, Str Anghel Alexandru, Șos. Giurgiului, Piața Eroii Revoluției, Șos. Viilor, Str. Dr Istrate, Str.11 iunie, Piața Unirii.

Totodată, a fost înființată o linie navetă de autobuze care va asigura preluarea călătorilor de la Dep. Alexandriei, pe Calea Rahovei. până la Piața Chirigiu, cu întoarcere pe Str. Odoarei, Șos. Progresului, Cal. Rahovei, Depoul Alexandriei.

Tramvaiele Liniei 23 vor circula pe traseul de bază până la Parcul Carol, apoi pe Str. Dr. Istrate, Viilor, Piața Eroii Revoluției, Șos. Giurgiului, Terminal Zețari.

Autobuzele Liniei 117 vor circula pe traseul de bază de la terminal Confort Urban până la Șos. Progresului, de unde va circula deviat pe ambele sensuri pe Str. Dr. C. Istrate, Str. 11 iunie, Piața Unirii.

Pe de altă parte, reprezentanții regiei anunță că, având în vedere condițiile meteo extreme, RATB a dispus suplimentarea capacității de transport prin prelungirea programului de circulație pentru 70 de tramvaie, 228 de autobuze și 59 de troleibuze, astfel încât va fi în circulație întreg parcul disponibil de 1.184 de vehicule.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

3 ULTIMA ORĂ Prima evaluare independentă a pierderilor suferite de ruși în Ucraina!

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Ucrainenii l-au ucis pe „comandantul Tik Tok”