UPDATE Cluj: Un rănit grav, 12 apartamente afectate și 7 persoane evacuate, în urma exploziei de la blocul de locuințe

UPDATE Cluj: Un rănit grav, 12 apartamente afectate și 7 persoane evacuate, în urma exploziei de la blocul de locuințe

O persoană a fost grav rănită și a fost transportată la spital în urma unei explozii care a avut loc, joi, din cauza unei acumulări de gaze, la un bloc de locuințe din Cluj-Napoca, un număr de 12 apartamente din imobil fiind afectate.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș, a declarat, pentru AGERPRES, că persoana grav rănită este un tânăr de 19 ani, care, probabil, va fi transportat la București.

'Au fost șapte persoane în bloc în momentul producerii exploziei, una a fost rănită foarte grav și este posibil să fie transferată de la UPU Cluj la București. Este un băiat de 19-20 de ani. Celelalte șase persoane au fost evacuate sau au ieșit singure din clădire. Cinci dintre ele au fost asistate de către lucrătorii de pe ambulanțe, dar niciuna n-a necesitat transportare la spital', a menționat Andrei Biriș.

Potrivit acestuia, structura blocului este grav afectată.

'În imobilul de locuințe sunt 12 apartamente afectate din totalul de 15 apartamente. Din cele 12, trei au fost afectate și de incendiu, ulterior exploziei. Structura de rezistență este vizibil afectată, în principal la nivelul superior. Urmează să se facă evaluare pentru fiecare apartament în parte, dacă mai prezintă siguranță, și împreună cu autoritățile locale vom căuta variante de locuire pentru fiecare familie în parte', a mai spus Andrei Biriș.

La locului exploziei au venit și prefectul Gheorghe Vușcan și primarul Emil Boc, acesta din urmă declarând că Primăria Cluj-Napoca poate pune la dispoziția celor afectați 16 locuințe ale municipalității.

AGERPRES / (A — autor: Marius Septimiu Avram, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

Explozii produse în imobile din țară în 2016-2017 (cronologie)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria