UPDATE Constanța: Peste 5000 de manifestanți protestează în fața filialei județene a PSD

UPDATE Constanța: Peste 5000 de manifestanți protestează în fața filialei județene a PSD

O coloană formată din peste 5000 de manifestanți, ce protestează față de actele normative privind justiția adoptate, marți, de guvern, a ajuns miercuri seara în fața filialei județene PSD Constanța, unde scandează lozinci împotriva liderului social-democrat, Liviu Dragnea, și a PSD precum și pentru susținerea activității DNA.

"Este o coloană care are aproape 2 kilometri lungime și sunt aproximativ 5000 de oameni, ce ocupă două benzi de circulație, pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu. De la o seară la alta, suntem mai mulți și oamenii sunt disciplinați și civilizați, chiar dacă-și strigă cu mânie nemulțumirile", a declarat pentru AGERPRES Cătălin Anghel, activist civic, creatorul grupului public de eveniment "Constanța protestează" de pe facebook.

Strânși în fața sediului PSD, manifestanții au scandat, circa 15-20 minute, lozinci împotriva PSD și a liderului acestei formațiuni, Liviu Dragnea precum: "Hoții", "Jos cu ordonanța", "Nu scăpați", "Rușine să vă fie", "Hoții legați, nu grațiați", "PSD ciuma roșie", "DNA să vină să vă ia", "Dragnea nu uita/ Pușcăria e a ta", "Dragnea, să ajungi îmbrăcat în dungi".

Ulterior popasului de la sediul PSD, coloana manifestanților, însoțită de jandarmi, și-a continuat marșul ce urmează să se încheie la Prefectură, după un parcurs de circa 10 kilometri.

Constanța: Peste 2.200 de protestari au pornit în marș către sediul PSD

Peste 2.200 de participanți la mitingul de protest de la Constanța față de actele normative adoptate de Guvern cu privire la modificarea codurilor penale și grațierea unor pedepse au pornit după ora 19,00 într-un marș către sediul filialei județene a PSD.

Potrivit unuia dintre participanți, activistul civic Cozmin Bârzan, coloana de manifestanți care este desfășurată pe o lungime de circa un kilometru, pe Bulevardul Ferdinand, între Sala Fantasio și Clădirea Poliției Municipale, numără peste 2.200 de persoane.

"Noi am pornit de pe platoul Prefecturii, în cadrul celui de-al patrulea marș, de acum, urmând traseul pe Bulevardul Ferdinand și probabil că vom merge, ca și în serile precedente, pe Bulevardul 1 Decembrie, Bulevardul Lăpușneanu, până la sediul PSD, apoi pe Dacia, Tomis și din nou la Prefectură, cu speranța că protestul nostru va conta, în contextul nemulțumirilor manifestate în marile orașe din țară, față de maniera în care au fost adoptate acte normative legate de legile penale și implicit de grațierea unor pedepse", a declarat Cozmin Bârzan.

AGERPRES / (AS — autor: Dan Mihăescu, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)

Citiți și:

LIVE UPDATE Protest București | Jandarmii au asigurat o zonă tampon în fața Guvernului; circa 40.000 de oameni protestează (FOTO/VIDEO)


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990